Напрежението в Израел се покачва.Израел се подготвя за широкомащабна операция

...
Напрежението в Израел се покачва.Израел се подготвя за широкомащабна операция
Коментари Харесай

Нетаняху подготвя мащабна операция в отговор на нападението в Източен Йерусалим

Напрежението в Израел се повишава.

Израел се приготвя за широкомащабна интервенция в отговор на смъртоносното нахлуване, осъществено в петък от палестинец на автобусна спирка в Източен Йерусалим, съобщи през днешния ден министър председателят Бенямин Нетаняху, заяви ДПА.

" Подходящият отговор на терора е да се оправим с него с цялата си мощност ", съобщи Нетаняху на седмичното съвещание на кабинета в Йерусалим.

Той уточни, че израелският кабинет по сигурността ще се събере, с цел да приготви по-широка интервенция против причинителите и техните поддръжници в Източен Йерусалим, както и на Западния бряг. Разширяването на селищата също би трябвало да бъде ускорено, сподели той, представен от Българска телеграфна агенция.

Израелският министър на националната сигурност Итамар Бен-Гвир, извънредно десен политик, по-рано разгласи военна атака в популации с арабско болшинство Източен Йерусалим. 

В петък 31-годишен палестинец от Източен Йерусалим се вряза с колата си в навалица от хора покрай квартал Рамот. При нападението починаха двама братя на шест и осем години, както и един 20-годишен юноша. Израелските медии оповестиха, че нападателят неотдавна е бил освободен от психиатрична клиника. Вчера израелските сили за сигурност запечатаха къщата на родителите му в Източен Йерусалим, подготвяйки я за разрушение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР