Напрежението в аграрния сектор не е напълно потушено въпреки обявеното

...
Напрежението в аграрния сектор не е напълно потушено въпреки обявеното
Коментари Харесай

След договорките: Фермери продължават с протестите

Напрежението в аграрния бранш не е изцяло потушено макар оповестеното нощес съгласие сред държавното управление и Българската земеделска камара. 

Над 20 организации, които не членуват в Камарата, обявиха през днешния ден, че не са съгласни, " шепа браншовици да показват, да поемат задължения и да подписват съглашение от името и за сметка на целия бранш ". 

Сред недоволните са " Асоциация на земеделските производители “ с ръководител Венцислав Върбанов, Асоциацията на млекопреработвателиет с ръководител Димитър Зоров, " Обединени български животновъди " с ръководител Бойко Синапов и Националната асоциацията на оранжерийните производители с ръководител Велин Георгиев. 

От техния предприемчив комитет обявиха, че не престават да желаят оставката на министъра земеделието Кирил Вътев и че идния вторник ще възобновят националните си митинги. 

Двучасова обсада на пътя към граничния пункт Илинден-Ексохи организираха през днешния ден по обед производители, които също считат, че браншовите организации, взели участие в договарянията с държавното управление, не са защитили ползите им. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР