Напрежението Русия - НАТО расте. Заместник-председателят на Съвета за сигурност

...
Напрежението Русия - НАТО расте. Заместник-председателят на Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Напрежението расте! Медведев заговори за ядрена война

Напрежението Русия - НАТО пораства. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев заприказва за нуклеарна война.

Заливането на Украйна с оръжия усилва възможностите за спор сред Русия и НАТО, който може да се трансформира в нуклеарна война, предизвести Медведев, представен от ТАСС.

" Усилията на страните от НАТО да залеят Украйна с оръжия, да образоват войските й да употребяват западно съоръжение, да разполагат наемници и да организират учения покрай нашите граници усилват възможностите за директен и открит спор сред Русия и НАТО вместо досегашната прокси война ", написа той в " Телеграм ".

" Винаги има риск сходен спор да се трансформира в цялостна нуклеарна война. Това ще бъде пагубен сюжет за всички ни ", предизвести още Медведев, представен от ТАСС.

Бившият съветски президент акцентира, че задграничните анализатори не стопират да " дрънкат " за войната на НАТО против Русия, " като западните " говорещи глави " стават все по-цинични ".

Той посочи опитите да се твърди, че Москва се пробва да сплаши света с " нуклеарен спор ".

" Дори (бившият президент на Съединени американски щати Доналд) Тръмп неотдавна изрече мнението си по въпроса. И, несъмнено, европейците също започнаха да цвърчат на всеослушание ", означи Медведев.

Говорейки за взаимните съдбовни последствия от нуклеарна война, той прикани Запада да " престане да лъже себе си и другите ".

" Трябва просто да помислим за вероятното влияние на дейностите си и да се опитаме да не се задавим със личната си слюнка по време на русофобски пристъпи ", акцентира Медведев, представен от ТАСС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР