Напрежението около Украйна днес се пренесе по оста Москва -

...
Напрежението около Украйна днес се пренесе по оста Москва -
Коментари Харесай

Кризата в Украйна този път предизвика напрежение между Москва и Лондон

Напрежението към Украйна през днешния ден се придвижи по оста Москва - Лондон. Англия упрекна Русия ще се пробва да смени властта в Киев и да сложи проруски министър председател. Кремъл отхвърли изказванията и упрекна Лондон в " дезинформация ".

Ожесточена словесна борба сред Лондон и Москва. Британският държавен секретар твърди, че съветското разузнаване е в контакт с някогашни украински политици, с цел да построи собствен режим в Киев.

" Ще има доста съществени последствия, в случай че Русия предприеме този ход и се опита да нахлуе и да откри марионетен режим ", съобщи Доминик Рааб, вицепремиер на Англия.

Противно на разследващата процедура, Англия даже уточни възможния фаворит на Кремъл за украински министър председател - някогашния народен представител Евгений Мураев.

45-годишният Мураев е притежател на медии. Той напусна украинския парламент през 2019 година, когато партията му не съумя да премине 5-процентната преграда.

В словесната борба сред Лондон и Москва се намеси и самият Мураев. Пред английския вестник " Обзървър " той разяснява, че информацията " направила вечерта му приятна. "

" Няма логичност в това. На мен ми е неразрешено да влизам в Русия. Не единствено това, само че и парите от компанията на татко ми там са иззети! ", разяснява той.

От английското външно министерство показват още четири имена на украински политици, измежду които и някогашният министър председател Микола Азаров. Срещу него има наложени интернационалните наказания и е търсен от Интерпол.

Другите са някогашен заместник-директор на Съвета по национална сигурност и защита на Украйна и двама някогашни вицепремиери.

" Разпространената от Лондон дезинформация е още едно удостоверение, че НАТО, отпред с англосаксонците, основават и ескалират напрежението към Украйна ", написаха от външното министерство на Русия в Туитър.

Вашингтон не закъсня с реакцията. Говорителката на американския Съвет за национална сигурност Емили Хорн съобщи, че Съединените щати одобряват информацията на Лондон за мощно притеснителна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР