Напрежението между мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо и звездата

...
Напрежението между мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо и звездата
Коментари Харесай

12 звезди, които изпитаха гибелния гняв на Специалния

Напрежението сред мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо и звездата на отбора Пол Погба не е първият случай, в който Специалния влиза в спор със собствен футболист.

Goal.com напомня и останалите случаи, в които португалецът е разжалвал звездите във водените от него тимове.

Пол Погба - Манчестър Юнайтед

Французинът изигра доста значима роля за купата на " петлите " в Русия, само че не стартира по най-хубавия метод сезона във Висшата лига. Той влезе в разногласия с мениджъра си и честолюбивият Жозе не му го елементарни.

Погба постоянно говореше за бъдещето си в медиите и за защитния жанр на Манчестър Юнайтед, като това в допълнение ядоса неговият ментор. По всичко си проличава, че най-късно в края на сезона един от двата е пасажер и няма да остане повече на стадион " Олд Трафорд ".

 Снимка 348589
Източник:

Мохамед Салах - Челси

Египтянинът по този начин и не съумя да покаже цялостния си капацитет на стадион " Стамфорд бридж " и съгласно монзина повода се крие в Моуриньо, който не му се довери.

Мо изигра единствено 13 мача във Висшата лига за лондончани за близо два сезона и беше избран за издънка. През предишния сезон Салах потвърди, че Жозе е сбъркал и изригна с 46 гола във всички шампионати за Ливърпул, пронизвайки някогашния си управител в сърцето.

 Снимка 332192

Ромелу Лукаку - Челси

Да, белгиецът беше взет в Манчестър Юнайтед по гледище на Моуриньо, само че по-рано двамата не откриха общ език в Лондон. Таранът играеше рядко и не се ползваше с доверието на експерта.

Лукаку мина в Евертън, а двамата стопираха да си приказват. Картите обаче се пренаредиха и предишното лято Жозе пръсна 75 милиона паунда за снайпериста.

 Снимка 363099
Източник:

Кевин Де Бройне - Челси

По това време белгиецът към момента не беше този приключен футболист, който е сега и вероятно Жозе не съумя да надуши големия му гений. Или най-малко не искаше да рискува с развиването му във значимите мачове на " сините ".

Де Бройне изкара три сезона в Бундеслигата и се върна във Висшата лига, само че с екипа на Манчестър Сити. А за " жителите " (под управлението на Пеп Гуардиола) той е същинска машина за асистенции и голове. Черна точка за Жозе.

 Снимка 258007
Източник:

Икер Касияс - Реал (Мадрид)

Последните седмици от престоя на Жозе в Мадрид бяха призрачен сън за него и за всички, с които той работеше. Португалецът загуби доверието на почитателите и една от аргументите е връзките му към клубната легенда Икер.

Ефектът на доминото накара Серхио Рамос и Пепе да поддържат вратаря и Моуриньо разбра, че времето му на " Бернабеу " е изтекло. Как стартира всичко? Според осведомени Жозе е бил гневен от желанието на Касияс да потуши голямото напрежение с асовете на Барселона след следващото горещо Ел Класико.

Воденият от ненавист на терена Жозе е считал, че единствено това е пътят каталунците да бъдат свалени от трона си в Испания и Европа. Той съумя да спре превъзходството на " блаугранас " в Ла Лига, само че по този начин и не завоюва Шампионската лига с " белия балет ".

 Касияс със сълзи на очи: Реал освен ме оформи като футболист, само че и като персона
Касияс със сълзи на очи: Реал освен ме оформи като футболист, само че и като персона

Стражът благодари на новия си клуб, че е повярвал в него

Бастиан Швайнщайгер - Манчестър Юнайтед

Моуриньо безусловно се гавреше с легендата на Байерн Мюнхен, карайки го да тренира с втория тим. Световният първенец от 2014 година приемаше философски безумните решения на " шефа ", само че след половин половина отпраши за Съединени американски щати, подписвайки с Чикога Файър.

 Снимка 261462
Източник:

Педро Леон - Реал (Мадрид)

Той беше считан за огромен гений, когато укрепи " кралете " на 23-годишна възраст, само че небрежно беше изпратен в Хетафе. Самият Леон признава за забавен коментар на треньора си. Португалецът му декларирал, че няма да го пусне в игра даже при положение, че целият тим на Реал Мадрид се разбие със аероплан и Педро е единственият жив състезател на клуба...

Кристиано Роналдо - Реал (Мадрид)

Португалската нишка и тук се скъса ненадейно. В началото всичко вървеше без спънки, само че последователно се стигна до същински колосален конфликт на Его-та.

" Прекалено си самонадеян ", декларирал Жозе на Кристиано, чието самолюбие било накърнено вечно. В един миг двамата не разговаряли и Роналдо получавал инструкциите на боса посредством дясната му ръка Руи Фария.

Любопитна е и реакцията на Специалния по адрес на сънародника му в документалния филм за сър Боби Робсън. Там има миг, в който Жозе споделя: " Роналдо Назарио, най-хубавият Роналдо за всички времена ", визирайки Феномена, с който работеше в Барселона.

 Снимка 231179
Източник:

Хуан Мата - Челси

Дежа вю на историята с Лукаку.

Испанецът на практика беше " замразен " от мениджъра си и това докара до прехвърлянето в Манчестър Юнайтед през януари 2014 година. Всички чакаха случката да се повтори през лятото на 2016 година, когато " алените дяволи " назначиха Жозе. Това не се случи и последователно те откриха общ език.

 Снимка 232644
Източник:

Люк Шоу - Манчестър Юнайтед

Защитникът се беше трансформирал в черната овца на Моуриньо на " Олд Трафорд ", като последният постоянно правеше злобни мнения и на човек му ставаше жалост за англичанина.

23-годишният Шоу беше отвън строя дълго време поради грубо строшаване на крайници и Жозе бил сърдит от дългия му престой в лазарета. Напоследък ледовете сред тях наподобяват стопени, само че се приказва, че Люк незабавно си търси нов тим поради един избран човек в съблекалнята на " алените дяволи "...

Рикардо Куарешма - Интер

Отново проблем със съотечественик. По това време Рикардо беше млад гений, който не бе съумял да се наложи в Барса, само че пък това не се беше отразило на самочувствието му. Куарешма дефинира прехвърлянето си в Интер за най-голямата неточност в своя живот. " Събуждах се с плач в дните за подготовка ", споделя техничарят.

 Снимка 243713
Източник:

Самуел Ето`о - Интер

Изпъденият от Пеп Гуардиола голаджия на Барселона попадна на различен тежък темперамент на " Джузепе Меаца " - Жозе Мориньо. Треньорът на " нерадзурите " се майтапеше с камерунеца и даже го пускаше като бек.

Двамата покориха европейския клубен връх през 2010 година, само че не станаха другари. След това се събраха в Челси, където обаче Жозе направи груба неточност.

Той си разреши смешка за възрастта на Самуел: " Той е на 32 години, или пък на 35.. А може би на повече, кой знае ". Някои одобриха думите на ибериеца като демонстрация на расизъм. Отговорът на Ето`о: " Глупак ". За похлупак снайперистът имитираше възрастен човек с болки в кръста, до момента в който чества един от вкараните за " сините " голове...

 Снимка 229029
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР