Напрежение възникна около блокадата в Крушаре, заради чумата по свинете.

...
Напрежение възникна около блокадата в Крушаре, заради чумата по свинете.
Коментари Харесай

Контрапротести и напрежение на блокадата срещу мерките за чумата в Крушаре

Напрежение породи към блокадата в Крушаре, поради чумата по свинете. 13-то денонощие пътят сред Ямбол и Сливен е затворен от протестиращите, а водачите недоволстват.

До безсрочното гражданско непокорство се стигна, откакто страната разгласи настояванията на протестиращите за противозаконни.

Те желаеха регистрация на дребните стопанства и равноправното им обезщетение наред с огромните свинеферми.
Коледна елха на блокадата в Крушаре На осмия ден от затварянето на пътя сред Ямбол и Сливен протестиращите възпламениха коледните светлини
Протестиращите са против мярката за непринудено умъртвяване на домашните свине и отхвърлят да пуснат ветеринарите да убият животните им.

Те отхвърлиха предлагането на регионалния шеф за почасова обсада и по този начин пътят остава затворен, което основава всекидневни спорове със водачите.

В Крушаре стартира и контрапротест против затварянето на пътя.

" Трябва да обиколя 35 км,за да отида на работа. Не съм съгласна...Протестиращите да отидат там,където ще ги чуят – при хората, от които зависи.Така настройват жителите против себе си”, споделя Снежана Георгиева.
В Пловдивско непринудено са изклани съвсем всички свине от " задния двор " Положителна проба за африканска чума е открита и в софийско село
Междувременно на Балканите три страни са към този момент наранени от африканската чума по свинете.

След Румъния и България, няколко огнища на заболяването към този момент има регистрирани и в прилежаща Сърбия.

Там се оповестява за четири хипотетични случая на африканска чума при прасета, отглеждани в персонални стопанства. Три от случаите са в региона на Белград, а един в Подунавския окръг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР