Напрежение във Войводиново, роми се връщат в селото, близо 40

...
Напрежение във Войводиново, роми се връщат в селото, близо 40
Коментари Харесай

Напрежение във Войводиново, ромите се връщат и плашат с бунт

Напрежение във Войводиново, роми се връщат в селото, близо 40 роми и представители от правозащитна организация няколко часа обикалят към противозаконните ромски къщи, оповестява БТВ.

Към обяд, локалното население излиза на импровизиран митинг и към 50 души се пробват да пробият полицейската обсада , само че са спрени. Силно отвращение провокира жена с фотоапарат , която съпровожда ромите и приказва на британски .

Ромите ще нощуват в къщите си , а тези с бутнатите противозаконни къщи настояват, че им е дадено да им се обезпечат фургони, в случай че се върнат. Заканват с война и всеобщи митинги, в случай че бъдат изгонени още веднъж от парцелите си .

Правозащитници обяснили на ромите, че до момента в който съдът не се произнесе за законността на къщите им, могат да останат в тях. Жителите на селото са безапелационни, че " няма да позволим ромите да останат ", оповестява 24 часа.
 Нов митинг във Войводиново поради противозаконните ромски къщи
Нов митинг във Войводиново поради противозаконните ромски къщи

13 постройки подлежат на събаряне…

" Процесът по разгръщане на противозаконните постройки в селото е от към 30 години " , разяснява на 10 чнуари кметът Димитър Тосев . По думите му след случая с командоса към този момент са отстранени 5 противозаконни постройки, а през днешния ден следва да бъдат съборени още 8.

Вкрая на януари поданици на село Войводиново още веднъж излязоха на митинг и желаеха всички противозаконни къщи в селото да бъдат отстранени .

На 7 януари 2019 година командос бе пребит от двама роми на пътя в село Войводиново. Предполага се, че двамата побойници са били подкрепени от група от близката циганска махала.

Командосът им направил забележка за това, че основават заплаха на пътя и в отговор те го нападнали в тил и с ритници в главата го довели в безпомощно положение.
 Каракачанов е несклоняем към двойния стандарт сред българи и роми
Каракачанов е несклоняем към двойния стандарт сред българи и роми

Не може някой да влезе в двор с прътове и нищо да не се прави

Припомняме, след случая с Войводиново, вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов разгласи, че ще твори идея за промени в политиката за интеграция на ромите . Тя включва тактики, свързани с образованието, надзор на раждаемостта, както и трудовата тегоба.

Каракачанов изрично отхвърли идея за интеграция на ромите , която провокира спорни реакции в Народното събрание , да е обвързвана с идните избори.

Според него казусът с ромите и гетата става все по-сериозен и скоро ще ескалира, а нетърпимостта в обществото не престава да пораства.
 Марешки за Каракачанов: Постоянно прави тъпотии и лъже патриотите
Марешки за Каракачанов: Постоянно прави тъпотии и лъже патриотите

Вътрешна македонска революционна организация е проведена незаконна група, съобщи водачът на " Воля "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР