Напрежение във Войводиново Напрежение сред жителите на пловдивското село Войводиново

...
Напрежение във Войводиново Напрежение сред жителите на пловдивското село Войводиново
Коментари Харесай

Напрежение във Войводиново, роми се опитаха да се върнат в къщите си

Напрежение във Войводиново Напрежение измежду жителите на пловдивското село Войводиново провокира появяването на към 40 роми, които са и скали да се върнат в къщите си и да останат.

Това провокира недоволството на локалните и те излязоха на импровизиран митинг.


 Напрежение във Войводиново
Сигналът за завърналите се жители на част от къщите в ромската махала в селото е подаден към 11:00 ч. през днешния ден , оповестиха от полицията.

Натам са ориентирани екипи на Районното полицейско ръководство в Труд, Специализирани полицейски сили и работещите в района чиновници на жандармерията.

Не е позволено нарушаване на публичния ред и все още ситуацията в селото е спокойна .

Хората от ромската махала са си тръгнали след обяд , разотишли са се и локалните поданици, които са се събрали край църквата.-->

В селото е обезпечено полицейско наличие.

 Напрежение във Войводиново
Ромската махала в селото опустя след случая с пребития 33-годишен Валентин Димов - командос от специфичните сили . Това провокира напрежение и жителите на Войводиново излязоха на митинги с претенции за обективни санкции на нападателите от ромски генезис, унищожаване на противозаконните постройки и изселване на нелегално пребиваващите.

Местната власт събори част от противозаконните ромски къщи във Войводиново. Със заповед на кмета на община „ Марица “ Димитър Иванов бяха бутнати постройките, избрани като рискови за живота и здравето на живеещите в тях.

Междувременно жителите на селото се уговарят в обществените мрежи да се съберат довечера още веднъж пред църквата във Войводиново. 

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР