Напрежение в травматологията в „Пирогов” – заради поледиците десетки потърсиха

...
Напрежение в травматологията в „Пирогов” – заради поледиците десетки потърсиха
Коментари Харесай

Опасна поледица: Травматологията в „Пирогов” се напълни с пациенти

Напрежение в травматологията в „ Пирогов” – поради поледиците десетки потърсиха лекарска помощ, само че се наложи да чакат с часове. Коридорите са претъпкани, a някои от пациентите чакат на опашка от 8 ч. сутринта.

От болничното заведение оповестиха, че ще отворят спомагателни кабинети, с цел да съумеят да се погрижат за всички. Постъпилите пациенти най-често са със счупвания на глезените и китките. По данни на незабавната помощ единствено до ранния следобяд са станали 15 произшествия, постъпили са 89 сигнала за контузии поради заледяванията.

Преминалите през травматологията на „ Пирогов” са 120.

Снимка: btvnovinite.bg

Рано сутринта Илияна Ставрева пада след падение на лед и чупи ръката си. Пристига в „ Пирогов” и часове чака пред кабинета.

„ За мен не е обикновено, в случай че има 150 души при 2 кабинета, по какъв начин да се случат нещата по-бързо, няма по какъв начин. Вътре имаше 3-4 лекари на толкоз доста пациенти, напълно недостатъчно”, разяснява тя. До нея е синът й Димитър Ставрев. „ Болницата няма потенциала да реагира при една минимална рецесия с лед по улиците, в случай че стане по-голямо злополучие, какво ли ще стане тук”, пита се той. Двамата си потеглят от незабавното след 6 часа.

Според лекари обстановката е овладяна. „ Работят 4 кабинета, 14 души, са единствено лекарите, като сложите и междинния личен състав несъмнено са към 20 души. Според мен нещата вървят напълно обикновено. Пациентите с по-тежка патология, без значение от страстите, минават преди другите”, съобщи проф. Диян Енчев, травматолог.

Опасност от поледици има и през идващото денонощие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР