Напрежение в болницата в Поморие заради затвореното хирургично отделение в

...
Напрежение в болницата в Поморие заради затвореното хирургично отделение в
Коментари Харесай

КОШМАР! Болницата в Поморие остана… без хирурзи. Пациентите да му мислят

Напрежение в болничното заведение в Поморие поради затвореното хирургично поделение в общинското лечебно заведение. Така жителите на Обзор, Поморие, Несебър и Руен остават без държавна хирургична помощ, а най-близкото поделение е в Бургас, заяви Българска национална телевизия.

Хирургията на болничното заведение в Поморие е запечатана от началото на август. Лекарите споделят, че тогава им е обяснено, че мярката е краткотрайна.

„ И в един прелестен ден след обещанията, че ще се възвърне хирургичното поделение, на 2 септември 2022 година аз получавам предупреждение и заповед за редуциране. И ни споделиха, че с един хирург отделението не може да работи. Ние сме работили с един хирург доста години “, съобщи Димитрина Москова, операционна сестра.

„ Нашето поделение разполагаше с двама, като единият е в болнични. Той не е напуснал. И още един доктор, ушен доктор, който е с хирургична компетентност. Той може да зашие болен, да цепне болен, да смени превръзка. 2013 година аз счупих доста тежко крайник. Шест месеца също не бях на работа, само че отделението не приключи работа “, добави доктор Христо Христов, хирург.

„ Оттук нататък при условия, че нямаме общинска конструкция, в която да работят лекари, които да бъдат задължени да обслужват хирургичните случаи в града, кой оттук насетне ще поеме тази помощ “, добави доктор Милен Димитров, общопрактикуващ доктор.

Иван Ненов е измежду пациентите на доктор Димитров, който до скоро е бил в хирургичното поделение. Но през днешния ден схваща, че не може повече да разчита на него.

„ Ще би трябвало да вървим в Бургас, нямаме различен излаз, какво да вършим “, споделя Митра Ненова, брачна половинка на Иван.

От управлението на болничното заведение обясниха, че отделението е закрито краткотрайно, защото не дава отговор на държавните условия, а част от екипа е освободен, до момента в който не отвори още веднъж.

„ Нормално и разумно е, тъй като аз в границите на месец, два, три няма да мога да съумея да го направя това нещо. Трябват поправки на отделението, би трябвало инсталация, която коства 200-300 хиляди лв.. В момента, в който отделението получи статута да може да работи, аз ще пусна предложения на хора, които да ги назнача на работа “, съобщи доктор Кирил Хинов, шеф на МБАЛ-Поморие.

„ Нищо ужасно, трагично, нищо трагично. Преди 4 години беше затворено по същия метод детското поделение. В момента му вършим главен ремонт и след месец-месец и половина отваряме и детското поделение “, сподели още Иван Алексиев, кмет на Община Поморие.

Амбицията на управлението на болничното заведение и общината е от следващата година отделението да проработи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР