Напрежение между Италия и Франция заради мигрантите. Италианският премиер Джорджа Мелони

...
Напрежение между Италия и Франция заради мигрантите.
Италианският премиер Джорджа Мелони
Коментари Харесай

Напрежение между Италия и Франция заради бежанците от Африка

Напрежение сред Италия и Франция поради мигрантите.

Италианският министър председател Джорджа Мелони разкритикува френската реакция на създалата се нова миграционна рецесия в Средиземно море. Тя дефинира тази реакция като нападателна, неразбираема и неоправдана. Париж разгласи ответни ограничения към Рим, с които да го накаже поради отхвърли му да позволи акостирането в италианско пристанище на кораба с 230 мигранти " Оушън Вайкинг ". Така в последна сметка Франция бе принудена да одобри кораба.

Мелони съобщи, че е сюрпризирана от нападателната реакция на Франция на настояването за приемане на мигранти, като съобщи, че Италия е приела 90 000 мигранти от началото на годината. Тя съобщи, че търси обща европейска политика за отбрана на континенталните граници от африканската миграция, с цел да не спори с Франция, Испания, Гърция, Малта или с други страни.

 
Чудя се дали се счита, че Италия би трябвало да бъде, по желание на всички останали, единственото допустимо пристанище за слизане на мигрантите, идващи от Африка? Смятам, че това не е вярно. И когато някой споделя, че Италия не е поискала да се държи като виновна европейска страна, страната ни одобри 600 души.
Джорджа Мелони, министър-председател на Италия

Общ европейски проект би включвал вложения в северноафриканските страни за усилване на граничния надзор, опция за култивиране на молбите за леговище преди пресичане на Средиземно море и повече средства за развиване на локалните стопански системи.

 
Със сигурност ще бъдат подхванати нови ограничения. Що се отнася до апела за изолираност на Италия, това също издава една европейска динамичност, която за мен е странна. Европа на солидарността, Европа на шерването. Тогава, в случай че има проблем сред две народи и едната от тях каже на всички останали да изолират другата. Искам да се надявам, че това очевидно няма да се случи.
Джорджа Мелони, министър-председател на Италия

Корабът Ocean Viking смъкна пасажерите си на пристанището в Тулон. Сред тях са мигранти от Еритрея, Египет, Сирия, Бангладеш, Пакистан и други страни има 57 деца. Най-малкото от тях е на три години. Има и повече от 40 непридружени малолетни, съгласно европейската избавителна група SOS Mediterranee, която ръководи кораба.

Някои от хората на кораба са били избавени в Средиземно море преди три седмици, съобщи групата. Френската брегова защита се качи на борда, с цел да помогне на четирима пасажери, които се нуждаеха от незабавна здравна помощ на брега.

Една трета от мигрантите от " Оушън Вайкинг " ще бъдат след това пренастанени на други места във Франция. А две трети от мигрантите, докарани във Франция с кораба, ще бъдат пренастанени в девет страни членки на Европейски Съюз, разяснява френското министерство на вътрешните работи. То загатва, че Германия ще одобри към 80 мигранти и добавя, че в България, Люксембург, Румъния, Хърватия, Литва, Малта, Португалия и Ирландия също ще бъдат настанени мигранти от този транспортен съд.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР