Напрежение и блокади на основни пътища в страната - така

...
Напрежение и блокади на основни пътища в страната - така
Коментари Харесай

Напрежение и блокади: Фермерите излязоха на протест

Напрежение и блокади на съществени пътища в страната - по този начин мина първият ден от националния митинг на фермерите против вноса на украинско зърно.

Блокадата при „ Петолъчката “ стартира тъкмо в 10 часа и продължава над седем часа. Така на процедура няма директен достъп към околните обитаеми места, към Автомагистрала „ Тракия “, както и към интернационалния път от Лесово към Румъния. Има километрична колона от тирове. Възникна напрежение сред водачите на тирове и земеделците.

„ Аз нямам първокласни коли и първокласни яхти. На европейска дотация съм разчитал преди 10 години, когато купихме комбайн. Всичко останало е на лизинг “, изясни производителят Станислав Стоянов

След 13 часа митингът се раздели - част от земеделците с тежка техника потеглиха към София, а другите останаха в Ямбол дружно с машините, паркирани от четирите страни на пътя. На място има полиция и жандармерия от сутринта.

Шест месеца след първия митинг на зърнопроизводителите за възбрана за импорт на зърнени култури от Украйна, браншът още веднъж се събра на граничен пункт „ Кардам “ и изиска оставки. Според протестиращите родната продукция стои по складовете, търговия няма и се чакат банкрути.

„ Ние изпълняваме европейските условия в земеделието, не можем да пръскаме с еди какво си препарати, не можем да орем когато си желаяме, не можем да палим стърнища, а тая цялата стока, която идва от Украйна, е гледана с кой знае по какъв начин. С какви пестициди е пръскана, с цел да е по- на ниска цена произвеждане? “, съобщи фермерът Добрин Начев.

Колоната от земеделска техника блокира пътя към София

Проблемът визира освен бранш земеделие, оповестиха още недоволните.

„ Ние желаеме национална възбрана освен на зърно, желаеме национална възбрана на млечни артикули, мед, месо и месни артикули, тъй като разберете Украйна създава в друга от европейския съюз среда - там дизелът е един лев “, безапелационен е и Симеон Караколев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР