Напрегнато започна 47-мия протестен ден в страната. Днес провокатори събориха

...
Напрегнато започна 47-мия протестен ден в страната. Днес провокатори събориха
Коментари Харесай

На живо: Ден 47. Прокуратурата се оприличи на Левски, а площадът вика - Гешев, вън!

Напрегнато стартира 47-мия протестен ден в страната. Днес провокатори събориха палатковия лагер пред ректората на Софийския университет, а всичко се случи и на фона на националната конференция на прокуратурата, която се организира в Бояна. За сигурността на присъстващите бе впрегнат и сериозен полицейски запас, а в това време в региона дойдоха и стачкуващи. Младежката организация на ”Да, България ” провежда ”Масово посрещане на Гешев ”.
Хронологията на днешния ден следим онлайн.

Гореща остава ситуацията освен в столицата, само че и в цялата страна. Протестиращи излизат по улиците на няколко регионални града. Основните им претенции са за оставката на кабинета и на основния прокурор Иван Гешев.

Напрегнато бе в седмицата, в която от ръководещите организираха националната си конференция. По време на събитието в София Тех Парк се стигна до конфликти. Имаше принуждение и над публицисти.

По време на конференцията министър председателят Борисов съобщи, че ще беседва с съдружните си сътрудници в лицето на Оперативна програма и ще предложи разновидности. Сред тях е и държавното управление да изкара мандата си без Борисов. Ден по-късно обаче стана ясно, че сходен сюжет не стои на масата на обединението.

Премиерът съобщи, че ръководещите ще изискат “рестарт” на страната и обявиха, че ще започват диспути за привикване на Велико национално заседание и конституционни промени. Идеята на кабинета бе избрана като опит за отклонение на публичното внимание и ход за печелене на време.

ФрогНюз напомня, че голямото неодобрение избухна откакто прокуратурата нахлу в постройката на Президентството, с цел да арестува чиновници от администрацията.

Безпрецедентния ход бе избран като тъпчене на Конституцията и посегателство върху суверенитета на страната. Всичко това се случи и на фона на акцията на Христо Иванов в парк “Росенец”, който направи несполучлив опит да дебаркира на българския бряг покрай лятната резиденция на Ахмед Доган.

Протестите се разгоряха и на фона на нестихващи кавги във властта - припомняме за изтеклите скандални записи и фотоси.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР