Напрегната общинска конференция ще проведе БСП в Бургас днес. Преди

...
Напрегната общинска конференция ще проведе БСП в Бургас днес. Преди
Коментари Харесай

Инфарктен ден за БСП в Бургас

Напрегната общинска конференция ще организира Българска социалистическа партия в Бургас през днешния ден. Преди минути в Кукления спектакъл над 250 делегати се събраха, с цел да дефинират претендента за кмет и листата с общински съветници, написа flagman.bg.

Номинирани за кандидат-кмет са депутатите Димитър Стоянов и Николай Тишев, а за общински съветници са излъчени от низовите структури над 50 души (вижте имената им в листата под материала).

Конференцията за пръв път от много години е закрита. Гардове на частна охранителна компания правят надзор на входа на залата и позволяват единствено лицата с делегатски карти.

Флагман.БГ научи, че до този необикновен ход се прибегнало, с цел да се предотврати възможна демонстрация на Ивайло Дражев, който бе номиниран за кандидат-кмет и общински консултант, само че Българска социалистическа партия го дефинира за неподобаващ и въобще не го позволи до гласоподаване.

Според неофициална информация претендентът за кмет ще бъде и лидер на листата. Почти сигурен победител е Николай Тишев.

По-сериозна ще бъде борбата за класификация на листата. Вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия ще се опита да извоюва най-малко няколко избираеми позиции. Спрягат се имената на Йордан Георгиев, Георги Стоянов и Жени Илиева.

На избираемо място, може би второ или трето, се обрисува да е и Живко Господинов – общинският водач на БСП-Бургас. За водеща позиция се бори и Христо Панайотов – член на Общински съвет на Българска социалистическа партия в Бургас.

Столетницата има упоритостта да удвои общинските си съветници в идващия Общински съвет – да станат най-малко 10.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР