Напрегнат ден се очертава в парламента след оставките в кабинета

...
Напрегнат ден се очертава в парламента след оставките в кабинета
Коментари Харесай

След разкола в коалицията: Как ще продължи работата на Народното събрание?


Напрегнат ден се обрисува в Народното събрание след оставките в кабинета и раздора в обединението.

Парламентът не събра кворум от първия път през днешния ден, с цел да стартира съвещанието. Регистрирани бяха 119 депутати при нужни 121. Председателят на Народното събрание Никола Минчев даде отмора от 10 минути, след което ще има втори опит за регистрация.

След почивката Народното събрание съумя да събере кворум от втория път. Заседанието стартира с декларация на „ Продължаваме Промяната “ (ПП) против корупцията. Идентифицираме корупцията като зложелател номер едно в публичното и икономическото развиване на България, уточни Милан Матеев от името на ПГ на Политическа партия. Той заяви, че през вчерашния ден от Политическа партия са внесли Законопроект за противопоставяне на корупцията.

В програмата на Народното събрание за през днешния ден е очакван постоянен парламентарен надзор от 11 ч. В него ще вземат участие вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов и министрите Драгомир Заков, Николай Събев и Бойко Рашков.

Очаква се още депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за надзор на наркотичните субстанции и прекурсорите, свързани с опцията за преправка на промишлен коноп у нас.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР