Напредва ремонтът в Природо-математическата гимназия Васил Друмев“ във Велико Търново.

...
Напредва ремонтът в Природо-математическата гимназия Васил Друмев“ във Велико Търново.
Коментари Харесай

Напредва ремонтът в Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ в Търново

 pmg3 Напредва ремонтът в Природо-математическата гимназия „ Васил Друмев “ във Велико Търново. Елитното учебно заведение е обект на реализацията на план за използване на ограничения за енергийна успеваемост – монтиране на външна топлоизолация, нова дограма и нова отоплителна апаратура. Средствата са обезпечени по финансовите механизми на Националния поверителен екофонд, по план на Община Велико Търново. Строителни работи обгърнаха и покрива на постройката.

Реализацията на плана стартира при започване на октомври, а обвързваните с процедурите периоди не разрешиха отлагането на дейностите за иден ваканционен интервал. За гарантиране на сигурността и за оптималното протичане на образователния развой учениците бяха преместени в постройката на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Ангел Попов “. За тях бяха обезпечени пространства в крило на постройката със независим вход. Училището се намира в съседство до ПМГ „ Васил Друмев “ – на по-малко от 5 минути пешком.

Очакванията са, че до края на актуалната година ще завърши монтажът на новата отоплителна апаратура и обвързваните с нея уреди. Това ще разреши на учениците да се завърнат в Природо-математическата гимназия, даже ремонтните действия по фасадата на постройката да не са завършили – последните не нарушават образователния развой. Срокът за довеждане докрай на строителните работи по външността на постройката е до края на януари 2018 година

Ремонтни действия за възстановяване на енергийната успеваемост се правят и по постройката на Основно учебно заведение „ Св. Патриарх Евтимий “ във Велико Търново. Подобни планове ще бъдат осъществени в СУ „ Емилиян Станев “, ОУ „ Петко Р. Славейков “ и ОУ „ Неофит Рилски “ /Килифарево/. Реализацията им ще стартира през 2018 година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР