Направо те убивам! Ще ти закача главата!“ съобщения с това

...
Направо те убивам! Ще ти закача главата!“ съобщения с това
Коментари Харесай

Георги Николаев: Направо те убивам! Ще ти закача главата!

„ Направо те умъртвявам! Ще ти закача главата! “ известия с това наличие е изпращал на 18-годишната си жертва задържаният тази заран Георги Николаев. Подробности от заплашителната преписка бяха оповестени по време на взаимен брифинг през днешния ден слебоден на полицията и прокуратурата в Стара Загора. В брифинга участваха окръжният прокурор Дичо Атанасов, шефът на ОДМВР Лазар Христов, районният прокурор Таня Димитрова и наблюдаващият делото прокурор Жанета Недкова.

Срещу Николов е формирано досъдебно произвеждане за междинна телесна щета, разгласи пред публицисти Таня Димитрова. 
„ Считаме, че междинната телесна щета се е изразила в мозъчно разтърсване, което е съпроводено с изпадане в безсъзнание “, добави тя. Наблюдаващият прокурор Недкова изреди какво е свършило следствието досега в едномесечен период: назначени и направени са три съдебно-медицински експертизи, назначени са още две експертизи, едната от които е в НИК на Министерство на вътрешните работи в София - криминологична и дактилоскопна. Извършени са три огледа на местопроизшествието, претършуване и изземване в дома на причинителя, конфискувани са материални доказателства, разпитани са 11 очевидци, някои от тях по няколко пъти и са направени експертизи на телефони.

Два дни преди упражненото принуждение - на 24 и 25 юни, Георги Николаев е отправил към жертвата си закани за посредством текстови известия. Николаев е написал " Направо те умъртвявам " и " Ще ти закача главата ".

„ Днес по моя самодейност организирах среща с майката на потърпевшото момиче. Тя се съгласи, организирахме близо един час диалог с нея. Заявих и нашата кардинална позицията към нулева приемливост към прояви на принуждение. Наблюдаващите прокурори ще положат оптимални старания за събиране на доказателства за предявяване на обвиняване, което подхожда на тежестта на закононарушението “, разгласи Таня Димитрова и добави, че такова обвиняване към този момент е повдигнато – за междинна телесна щета. В случая има известни нюанси, поради жестокостта към жертвата и механизмите, по които са й нанесени контузиите.

Разследващите са изискали от МБАЛ цялата здравна документи. Сред изисканите документи са тези от Спешното поделение, където е била закарана след обезобразяването си жертвата. Изследва се безсъзнателно положение, което е междинна телесна  щета, както й причиняване на телесна щета - лека или междинна, само че с особена свирепост. Предстои назначение на петорна съдебно-медицинска експертиза от трима правосъдни лекари, неврохирург и изящен хирург с оглед получените обезобразявания по тялото, с цел да бъде открито дали е налице подобен медико квалифициращ симптом " обезобразяване ", което още веднъж е междинна телесна щета.

Директорът на ОДМВР – Стара Загора ст. комисар Лазар Христов напомни, че на 26 юни към 23:30 е бил получен сигнал от 62-годишна жена, че нейната съседка с букви Д.М. на 18 години е получила помощ от нея и е получила голям брой прорезни рани и щедро кръвотечение. Тя била е настанена в неврохирургия, без заплаха за живота.

Николаев е бил арестуван на 27 юни за 24 часа, като все още на задържането му към този момент е бил в изискванията на наложено наказване пробация от януари т. година за закононарушение по същия член, по който е упрекнат и в този момент. Има към този момент други две сходни действия, това му е третото. Първият път се е отървал с административно наказване, втория – с санкция. В петък потърпевшата е пристигнала в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи с цел да съобщи за отправени към нея закани през март – юни 2023.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР