Направили сме много сериозна програма да се борим България да

...
Направили сме много сериозна програма да се борим България да
Коментари Харесай

Петков: Влизаме в Шенген през декември

Направили сме доста сериозна стратегия да се борим България да влезе в Шенген през декември. Това разгласи Кирил Петков, съпредседател на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) по Нова телевизия. Петков разяснява, че след приемането на антикорупционния закон, с който съществуващата Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) се разделя на две, са се нараснали възможностите ни за смяна на мнението на Нидерландия. Говорим за декември в този миг, уточни той.

По думите му в този момент въпросът е с Австрия. Прекарах предходната седмица три часа с представители на техния парламент, отпътувам в края на тази седмица още веднъж, учен Николай Денков отива там през октомври, добави Петков. 

Това, което показахме е, че всичко е въпрос на резултати. В този миг реализираме общи цели, съобщи Петков в отговор на въпрос дали се върви към подписването на съдружно съглашение с ГЕРБ-СДС.  Ако покажем повече положителни резултати, за които сме сигурни, че не сме предали значим приоритет, мисля, че стабилността на това държавно управление става все по-силна, добави Петков. По думите му последна точка е да бъде реализирано върховенството на закона. Петков уточни, че промяната в антикорупционната комисия е била значима стъпка, а идната огромна ще бъде Конституцията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР