„Направихме първата совалка. Първата стъпка е направена. Имаме усещане за

...
„Направихме първата совалка. Първата стъпка е направена. Имаме усещане за
Коментари Харесай

Лорер: В „Продължаваме промяната“ сме обсъждали бъдещи министри, но това са само идеи

„ Направихме първата совалка. Първата стъпка е направена. Имаме чувство за невзискателност и обраност както в нашия тим, по този начин и в нашите бъдещи съдружни сътрудници. Това отваря вероятности “, съобщи Даниел Лорер от „ Продължаваме промяната “ в „ Тази заран “ във връзка на договарянията на неговата политическа мощ с „ Демократична България”, Българска социалистическа партия и „ ИТН “ за сформиране на държавно управление.

Преговорите ще бъдат открити и ще се излъчват онлайн, с цел да има цялостна бистрота, разкри политикът от „ Продължаваме промяната “.

„ Нашата вяра е това да се случи от средата на другата седмица. Всяка една отстраните приготвя тимовете, които ще договарят “, сподели Лорер.

По думите „ не сме чули никой (от тези партии) да се опълчва Кирил Петков да е министър председател “.

Лорер сподели, че в „ Продължаваме промяната “ са обсъждали имена на министри и в никакъв случай не са го крили, както за номинацията на Николай Събев за транспортен министър, по този начин и за неговата лична кандидатура за оглавяване на министерството на външните работи, което Кирил Петков е споделил в негово изявление.

Но „ това са единствено хрумвания “ и следва договаряния с другите политически сили за сформирането на кабинет, сподели Лорер.

Водени са и диалози със служебният министър на образованието проф. Николай Денков да резервира поста си и в бъдещото държавно управление и „ той се отнася със благосклонност към концепцията “.

Що се отнася дали са обсъждали имена на министри от партиите, с които договарят и ще оглави ли да вземем за пример Христо Иванов правосъдното министерство, Лорер акцентира: „ Не ни се желае да раздаваме министерства и да стартираме работа преди да се съгласим какво вършим по обособените тематики “.

„ Ще променим съдружната просвета в България. Ще подпишем съдружно съглашение с доста огромно количество елементи какво считаме да вършим, с цел да са наясно всички “, сподели политикът от „ Продължаваме промяната “.

„ Проблемите пред България са съществени и ще намерим консенсус, с цел да е спокоен българският жител “, сподели Лорер.

Според него излизането от корупционното тресавище и провеждането на промените са основата за намиране на единодушие сред политически сили като Българска социалистическа партия и " Демократична България ", които кардинално на разнообразни позиции.

Лорер отхвърли от " Продължаваме промяната " да са привличани структури на Българска социалистическа партия, само че означи, че партията му е привлякла гласове от другите политически сили на митинга.

„ Продължаваме промяната " е центриска партия. Именно това значи десни политики за реализиране на леви цели. Центърът може да притегля гласове и от двете страни на политическия набор “, сподели Лорер.

За своя политически път Лорер показа, че е бил член на социалистическото придвижване в Израел и съгласно него 'модерното ляво се доближава към модерното дясно " изключително в поддръжката за пазарната стопанска система.

Лорер разяснява и обвиняванията направени от политикът от Има Такъв Народ Любомир Каримански към него за спор на ползи за спор на ползи поради обстоятелството, че брачната половинка му е била заместник-министър на финансите при Асен Василев, а той е работел с стратегия " Джереми " на Европейски Съюз за подкрепяне на дребни и междинни предприятия.

По думите му има разминаване във времето, което Каримански не вижда и няма действителен спор на ползи, още повече че Фонда на фондовете няма нищо общо с стратегия " Джереми ".

Както обвиняванията на Каримански към него, по този начин и тези на Тошко Йорданов от Има Такъв Народ към Асен Василев не би трябвало да повлияят на договарянията за съставяне на държавно управление, тъй като тези неща остават " в личностната повърхност " и " там ще се произнесе съдът ".

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР