Направена е първа копка за повишаване на енергийната ефективност на

...
Направена е първа копка за повишаване на енергийната ефективност на
Коментари Харесай

В Генерал Тошево обновяват последната несанирана обществена сграда

Направена е първа копка за повишение на енергийната успеваемост на последната несанирана социална постройка в Генерал Тошево - на дирекцията "Социално подкрепяне ", оповестяват от Областния информативен център /ОИЦ/.

С поддръжката на оперативната стратегия "Региони в напредък " се планува да бъде изработен главен ремонт на покрива, да бъдат топлоизолирани стените, да се подменят осветителни тела и да бъде инсталирана подемна платформа за достъп на хора с двигателни увреждания до локалния офис на Агенцията за обществено подкрепяне.

С запас от близо 264 000 лв. по програмата тази пролет приключи енергийното възобновяване на други три публични здания в Генерал Тошево - на Районния съд, районното ръководство "Гранична полиция " и районната работа "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", допълват от ОИЦ.

Общината до момента е осигурила над 6 500 000 лв. по оперативната стратегия "Региони в напредък " за саниране на 10 публични и 11 жилищни здания като част от плановете са изпълнени. Сред публичните обекти с усъвършенствано енергийно ползване са и постройките на бюрото по труда, на общинската администрация, две читалища, ученическо общежитие и учебно заведение, показват от осведомителния център.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР