Напоследък все повече хора решават да отглеждат орхидеи в дома

...
Напоследък все повече хора решават да отглеждат орхидеи в дома
Коментари Харесай

Ако поливате орхидеята по този начин, я обричате на смърт

Напоследък от ден на ден хора вземат решение да отглеждат орхидеи в дома си. Неопитните градинари не са наясно със спецификите, които са свързани с растението, само че експертите в тази област знаят доста добре, че то изисква не малко грижи, в случай че желаеме да ни радва с цветовете си дълго време.

Едно е несъмнено – в случай че я поливате по този метод, вие ще я унищожите. Как в никакъв случай да не поливаме орхидеите вкъщи? Специалистите поучават в никакъв случай, но в никакъв случай да не поливаме орхидеите си с лайка. Това ще способства за тяхното заличаване.

За предпочитане е да потапяте саксиите с растението в кофа с вода и по-късно да отцеждате непотребната течност. Друго значимо нещо, което да вземете под внимание, е водата, с която ги поливате. Най-добре тя да не е твърда. Орхидеите не са фенове на калция, по тази причина деликатно подбирайте транспарантната течност.

Ако желаете постоянно цъфтящи орхидеи, за предпочитане е да им давате дъждовна вода напролет, лятото и есента. През зимата избирайте да ги поливате с разтопен сняг. Така те ще се усещат най-добре и няма да ви разочароват. Когато потапяте саксията в кофа с вода, не я задържайте за повече от 5 минути, тъй като в противоположен случай рискувате корените им да изгният от прекомерната влага.

По този метод корените поемат задоволително количество вода и не съществува риск от гниене. Онези от вас, които досега не са отглеждали това приятно растение, най-добре да го разположат на перваза на прозореца. Ако нямате обаче задоволително място, можете да го окачите и на тавана на балкона. Така слънчевите лъчи няма да падат директно върху него.

Не забравяйте постоянното наторяване на цветята. Те, сходно на хората, се нуждаят от хранителни субстанции, които вие би трябвало да им подсигурявате. Спазвайте всички тези насоки и ви подсигуряваме, че вашите растения ще ви дарят с наситени и значителни цветове, а вие ще се чувствате горди притежатели на орхидеи, поучават от actualnо.com.
© Actualno.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР