Напоследък все повече хора осъзнават, че храната е пряко свързана

...
Напоследък все повече хора осъзнават, че храната е пряко свързана
Коментари Харесай

8 здравословни храни, с които не бива да прекаляваме

Напоследък от ден на ден хора осъзнават, че храната е директно обвързвана със здравето ни. Появяват се разнообразни типове "суперхрани ", които са в действителност потребни. За да си набираме всички нужни за организма субстанции обаче е належащо менюто ни също по този начин да бъде и разнообрано.

Ето какво може да се случи, в случай че прекалим с някои здравословни храни

1. Моркови

Морковите са цялостни с бета-каротин, който тялото ви трансформира във витамин А. Такова нещо като остатък от витамин А не съществува, тъй като тялото го усвоява съгласно потребностите. За страдание обаче остатъкът от бета-каротин може да аргументи каротенемия - заболяване, което придава на кожата жълтеникав цвят. За благополучие обаче той изчезва с времето, защото каротинът бива модифициран от организма.

2. Комбуча

Китайската напитка, превзела през последните години света, има много изгоди за храносмилането, става известно, че усилва и чревните бактерии. Въпреки това обаче тя съдържа съединяване, наречено "FODMAP ", непряк артикул от ферментация на дрожди, който, в случай че се употребява в огромни количества, може да аргументи отичане и храносмилателен дисбаланс.

3. Вода

върде доста вода може да сътвори електролитен дисбаланс, защото бъбреците към този момент не могат да обработват натрий. Друго разследване е натрупването на вода в мозъка, което го кара да набъбва и налягането се покачва, защото човешките черепи не могат да се разтягат. Въпреки че са доста редки, и двата случая са следени при спортисти, които усещат натрапчива потребност от хидратиране след продължителна подготовка или при хора с бъбречни проблеми.

4. Авокадо

Авокадото съдържа фибри и доста витамини.То може да ви помогне да понижите неприятния холестерол (LDL) и да поддържате клетките си здрави, заради високото наличие на мононаситени мазнини. Но мазнините си остават остават мазнини. Едно авокадо съдържа 240 калории, което е към 10% -20% от идеалния дневен калориен банкет на човек. Твърде огромните количества могат да доведат до задръстване на артериите. Човек би трябвало да се придържа към потреблението на половин или 1 авокадо на ден.

5. Цвекло

Цвеклото е превъзходен източник на витамини и минерали, само че съдържа и доста азотни оксиди, които тялото ви трансформира в нитрати, което пък може да помогне за намаление на кръвното налягане. След това те се трансформират в нитрозамини, които също могат да бъдат открити в месото, което значи, че това може да усили възможностите за развиване на заболявания. Поради това може би е най-добре да избягвате комбинирането на цвекло и алено месо в огромни количества.

6. Водорасли

Морските водорасли са необичаен образец за неживотински артикул, богат на витамин В12, което го прави превъзходен сурогат на месото при вегански и вегетариански диети. Те също са рекламирани като суперхрана, която може да ви помогне да отслабнете заради наличието на йод и фибри. Но високият банкет на йод може да докара до проблеми с щитовидната жлеза и даже повишаване на тегло. Морските водорасли също могат да съдържат огромни количества тежки метали, според от това къде са растели.

7. Соя

Соевите храни са богати на хранителни субстанции, в това число витамин В, фибри, калий, магнезий и първокачествен протеин. Смята се за пълностоен протеин, защото съдържа всичките 9 незаменими аминокиселини, които тялото не може да сътвори единствено. Но в случай че неотдавна сте трансформирали диетата си заради проблеми с щитовидната жлеза, пазете се - соята може да попречи на хормонални медикаменти, употребявани за лекуване на хипотиреоидизъм при дамите. Въпреки че изследванията не са безапелационни, коства си да внимавате.

8. Чиа семена

Въпреки че семената от чиа се продават като суперхрана заради високото наличие на омега-3, до момента не са открити доказателства за техните изгоди за здравето, по-специално във връзка с сърдечно-съдовите болести. Омега 3, съдържащ се в семената чиа, е по-труден за асимилиране от типа, който се обезпечава от сьомгата.

По тематиката

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР