Напоследък все по-често говорим за качеството на въздуха, който дишаме

...
Напоследък все по-често говорим за качеството на въздуха, който дишаме
Коментари Харесай

5 симптома, че имате проблем с белите дробове

Напоследък все по-често приказваме за качеството на въздуха, който дишаме и за проблемите, които праховите частици могат да ни докарат. Но сигналите, които ни изпращат белите ни дробове, от време на време са много объркващи. Ето някои от тях, на които безусловно би трябвало да обърнете внимание:

Болка в гърдите
Всяка по-дълга повече от месец болежка в гърдите е сигнал за проблем в белите дробове, на който би трябвало да обърнете съществено внимание. Тази болежка постоянно се демонстрира при дълбоки вдишвания, кашлица или смях.

Свистене
Шумното дишане е знак, че нещо попречва въздушните струи към белите дробове или ги кара да се стесняват. Наблюдава се постоянно при астми, пневмонии. Ако забележите нещо такова, незабавно отидете на доктор.

Сини нокти
Симптомът се свързва с цианоза - положение, при което до крайниците доближава незадоволително количество О2, което е още един мотив да отидете на пулмолог.

Промяна на гласа
Когато белите дробове не са в положение да издишат обикновено заради липса на мощ или въздух, гласът ви може да се промени и да стане мек. Друга причина е дисфункцията на гласните връзки. Състоянието от време на време се бърка с астма, защото признаците могат да бъдат сходни.

Упорити респираторни инфекции
Инфекции като бронхит или пневмония, които не отшумяват, евентуално се дължат на по-сериозни белодробни проблеми.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР