Напоследък са рядкост децата, които могат да се похвалят със

...
Напоследък са рядкост децата, които могат да се похвалят със
Коментари Харесай

4 грешки на родителите, които развалят апетита на детето

Напоследък са необичайност децата, които могат да се похвалят със забележителен вкус, само че от време на време отговорни за това са точно родителите, пише news.rambler.ru. Експерти в региона на детското здраве описват за 4-те неточности на майките и бащите, които влияят отрицателно на апетита на децата.

1. Междинни хранения

Ако ви се коства, че няколко банички, малко шоколад или сладолед няма по какъв начин да се отразят на апетита на детето преди обед или вечеря, значи имате огромна неточност. Всички тези „ кофти калории “, в които няма нищо потребно, са и сложни за преправка от организма. Помнете, че 10-годишните не би следвало да одобряват повече от 1000 калории дневно.

2. Преяждане

Това е вторият най-разпространен грях измежду родителите. Повечето майки не мислят за многото храна, която поставят в чинията на детето, и го карат да я изяде до троха. А по този начин метаболизмът му ще се забави, коремчето ще се подуе, откъдето и следват проблемите с храносмилането и неприятния вкус. За идващия банкет на храна не очаквайте то да прояви възприятие на апетит.

3. Липсата на хранителен режим

Храненето на детето би трябвало да се състои от три съществени приема дневно. Ако не се придържате към това предписание, то храносмилателната система ще излезе отвън надзор, откъдето ще пострада и апетита на детето. Времето има значение – не би трябвало да давате на дребното плод или млечен артикул тъкмо преди закуска или обяд, даже тези артикули да са потребни. Необходимо е сред главните приеми на храна да има период от най-малко три часа. Това е належащо за естественото храносмилане, както и за възникването на възприятие за апетит.

Прочетете целия материал на страниците на Новите родители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР