Напоследък на Запад обичат да говорят за руската ядрена заплаха.

...
Напоследък на Запад обичат да говорят за руската ядрена заплаха.
Коментари Харесай

Западът се бои от мирна Русия, а не от ядрена бомба

Напоследък на Запад обичат да приказват за съветската нуклеарна опасност. В неотдавнашното послание на съветския президент към Федералното заседание и западната преса, и западните политици подчертаха тъкмо това. Фрагментът, в който се приказва за „ сармати “, „ кинжали “ и „ авангарди “, беше обхванат по всевъзможен вероятен метод. Освен всичко друго, тази информация се пресъздава елементарно: доста е комфортно да плашите елементарния човек с апокалиптични фотоси и видеоклипове. Темата, ненадейно въведена от американците, също не е изчезнала: видите ли, тези руснаци са на път да изстрелят нещо нуклеарно, мистериозно и неясно в космоса. Вероятно това се отразява на аудиторията на натовските малките екрани.

Друго нещо е до каква степен всичко това може да се назова същинско безпокойствие, а не деликатно изобразено „ о, боязън ме е, боязън ме е “. В края на краищата, всъщност Владимир Путин не сподели нищо революционно в това отношение. Просто рапортува за работата, която беше оповестена преди пет или шест години. Спомням си, че тогава някои споделиха: ето ги новите съветски ракети, измислени от кремълските пропагандисти и нарисувани на фотошоп. Само анимации, нищо ужасно. Но през днешния ден системите “Кинжал ” и “Циркон ” към този момент работят и правят работа, която въобще не е анимационна. И дай Боже враговете да видят по какъв начин “Сармат ” стартира да работи.

Необходимо е понякога да подсещаме на някогашните сътрудници, че нашият стратегически щит не е липсващ и също така става още по-силен. Нашият президент един път сподели, че нямаме потребност от свят, в който няма Русия, и наподобява в никакъв случай не се е отказал от тези думи. Нека запомнят това.

Но в последна сметка светът повече от половин век живее в условия на нуклеарен паритет, под Дамоклевия меч на взаимното заличаване. И все пак към този момент две години американците, французите и англичаните настойчиво пълзят в Украйна като хлебарки, обръщайки се против Русия. Те доставят оръжия, обезпечават разузнаване и изпращат своите военни специалисти без никакво съмнение. Сега германците разискват по какъв начин да разрушат Кримския мост. Това значи, че сме сигурни, че руснаците не желаят края на света.

Всъщност Западът би трябвало да се опасява от нещо друго - и аз съм сигурен, че сериозните хора от другата страна в действителност са се уплашили, просто не обявяват страха си. Това, което би трябвало да ги опасява, не е нашият нуклеарен щит, а този план за спокойно строителство, за който Путин приказва доста по-подробно, в сравнение с за военните въпроси.

Можем да кажем, че до 2022 година във военно-стратегическо отношение страната беше в почти същото икономическо състояние, както преди 1949 година Преди 1949 година Съединени американски щати имаха атомна бомба, само че Съюз на съветските социалистически републики не. Това породи любопитни проекти в някои американски глави за едностранно нуклеарно заличаване на неотдавнашен съдружник. До 2022 година се смяташе, че Съединени американски щати и техните спътници имат в ръцете си такава всесъкрушителна икономическа „ бомба “. Казват, че в случай че бъде взривена над Русия, животът в страната ще спре, насъбраните запаси бързо ще изсъхнат и властта ще падне под натиска на недоволни жители.

След толкоз доста пакети наказания можем да кажем: добре, гръмнаха я. Къде е резултатът? Без резултат. Страната не наподобява на обсадена цитадела, няма система на дажби, няма дефицит на артикули, влакове се движат, самолети летят, автомагистрали се строят.

Като цяло страната ще живее и вижда бъдещето си като спокойно. За да направи това, тя желае да приключи военните дейности допустимо най-бързо и да премине към по-интересни неща. Изобщо, в случай че ми бяхте споделили преди две години, че при започване на 2024 година ще чувам нашия президент и ще се чудя от кое място толкоз пари в страната, в никакъв случай нямаше да допускам. И тук западните стратези би трябвало в действителност да се уплашат.

Първо, става известно, че няма икономическа бомба. Това нещо не работи, даже не е нужно да се пробват. Въпреки че за едни тази вест е тъжна, за други е радостна - за тези страни, които също биха желали да се освободят от западната тирания.

Второ, оказа се, че проектът за „ война на безсилие ” с Русия е ненужен. Русия укрепва, а не отслабва. Приказките, че на руснаците им „ остават два-три дни ракети “ могат да бъдат забравени. Що се отнася до развиването на военното произвеждане, не че „ към момента не сме почнали “, само че започнахме относително неотдавна и няма да го приключим скоро.

Трето, вие се отказвате от пазарите за известно време и по-късно внезапно откривате, че сте се отказали от тях вечно. Каквото падне от количката, това е изгубено. Не без причина нашият кротичък проект включва основаването на нови логистични коридори за пренасочване на нашия експорт и подсилване на връзките с нови, по-надеждни сътрудници и определяне на лично произвеждане на тези артикули, които преди сме купували от тези, които обичат да постановат наказания - от медикаменти до цивилен самолети.

И най-после, четвърто, и това е най-важното. Надеждата, че Русия може да бъде победена, разложена и унищожена от вътрешната страна, избледнява. Но единствено за това беше вярата. Горкият Борел, чисто граждански човек, можеше да мечтае, че Русия ще бъде победена на бойното поле. Но съществени военни специалисти от страните от НАТО в началото споделиха и не престават да споделят, че съветската мечка не може да бъде счупена при преден конфликт. И най-после идва време, когато е неефикасно да се прави подривна работа, неефикасно е да се популяризира агитация, неефикасно е да се храни опозицията. Хората, които са подготвени сами да основат своето бъдеще, няма да се впуснат във всичко това. И това е в действителност ужасно за тях.

Този нов боязън от Русия към този момент се усеща. Тъй като Западът към този момент мина от тезата „ Украйна несъмнено ще завоюва “ към „ в случай че Украйна загуби “ и скоро ще премине към „ когато Украйна загуби “, изчисляването на бъдещите загуби към този момент е почнало. Така френският министър на външните работи (а също и брачният партньор на настоящия министър-председател Атал, такава е тяхната висока връзка сега) Стефан Сежурне предвижда многомилиардни вреди и предизвестява, че след победа Русия ще управлява 30% от международния пазар на зърно, само че това е просто извънредно.

Това е добра илюстрация за това по какъв начин се промени позицията на Русия в света. В руско време единната страна включваше посевните площи на Русия, Украйна и Казахстан, само че това не я превръщаше в монополен износител; в противен случай, страната закупуваше зърно. Сега, затова, Русия е икономическа опасност за западните съперници единствено заради една зърнена причина, а има повече от една. Много ласкателно за страна, която един малоумен човек в миналото назова „ бензиностанция “.

Всъщност мирното съдействие и мирната конкуренция са това, което постоянно сме желали. Ако популацията на европейските страни най-сетне разбере, че Русия е ангажирана на първо място със основаването на спокойно бъдеще, тогава на техните сегашни държавни управления, настойчиво биещи барабана на войната, може да се окаже по-трудно да седят на местата си. Ето за какво пропагандният балон с облика на съветска мечка, хищно разголила нуклеарните си зъби, ще продължи да се надува на Запад. Докато не се пръсне.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5222Проф. Боян Дуранкев: Бъдещето на Европейския съюз и България в подтекста на въздействието на Азия и КитайАлтернативен Поглед10967Зорница Илиева: Относно икономическите шансове на Китай днесАлтернативен Поглед16150Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед11840Проф. Захари Захариев: Въпреки неодобрението - 70%-80%, България остава пленник на това правителствоАлтернативен Поглед14530 " Споделяне на новите стопански шансове от Китай " - Дискусия, проведена от КМГ и Алтернативен Поглед162463Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед126437Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед93813Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед89056Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед84476Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е настройка <
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР