Президентът на Франция, говорейки в Сорбоната, прекара час и половина

...
Президентът на Франция, говорейки в Сорбоната, прекара час и половина
Коментари Харесай

„Европа ще загине“. Западът говори за последствията от конфликта с Русия

Президентът на Франция, говорейки в Сорбоната, прекара час и половина в аргумента, че „ Европа е смъртна и може да почине “. Според него всеки би трябвало да осъзнае това. Какво е довело Макрон до такива тъжни заключения?

Пълно бойно снаряжение

Европейците би трябвало да покажат, че " в никакъв случай не са били васали на Съединените щати " и са подготвени независимо да водят разговор с други райони на света, означи ръководителят на Петата република. Това ще помогне след края на руско-украинския спор, когато Европейски Съюз ще би трябвало да построи съседски връзки с Москва.

„ Трябва да осъществим със наличие концепцията за „ надеждна отбрана на Европа “, в противоположен случай общата система за сигурност не може да бъде възобновена. Аз ще поканя през идващите месеци всички наши сътрудници да се причислят към тази самодейност. Тук на първо място нужна стратегическа идея, от която по-късно ще извлечем подобаващите благоприятни условия “, разви мисълта ви той.

Предложената тактика се основава на нуклеарно въздържане. Освен това би трябвало да се развие противоракетната защита, да се сътвори общоевропейска военна академия, да се финансират стратегии за отбранителната промишленост и да се усилят вложенията в киберсигурността.

„ Да бъдеш европеец не значи просто да живееш в регион от Балтийско до Средиземно море или от Атлантика до Черно море. Това значи да защитаваш концепцията за човек, който слага свободния, разумен и образован субект над всичко. И да си каже: от Париж до Варшава и от Лисабон до Одеса имаме еднообразно отношение към свободата и справедливостта “, акцентира Макрон.

Олаф Шолц поддържа сътрудника си: „ Франция и Германия желаят Европа да остане мощна. “ Заедно движим Европейски Съюз напред: политически и стопански.

Макрон към този момент приказва в Сорбоната по тази тематика. През септември 2017 година той сподели, че „ Европа, която познаваме, е прекомерно слаба, мудна и неефективна “, тъй че е належащо да се основат — „ да вземем за пример до 2020 година “ — общи сили за бързо реагиране и да се утвърди военната теория на Европейски Съюз. Но по този начин и не направиха нищо.

Къща от карти

Френските медии свързват цялата тази реторика със спада на известността на партията на Макрон „ Възраждане “ в навечерието на изборите за Европейски парламент (които ще се проведат през юни). Според резултатите от априлско изследване на социологическата работа “Елабе ” крайнодесният “Национален общ брой ” продължава да води - 30%. Блокът на левите сили може да разчита на общо 31%. “Възраждане ” има едвам 16,5%.

Десните са уверени, че в Сорбоната Макрон съзнателно е копирал техните тези, пробвайки се да завоюва гласоподавателите. Според ръководителя на “Национален общ брой ” Джордан Бардела, в случай че партията на президента загуби, Народното събрание би трябвало неотложно да бъде разхлабен.

Отляво, ръководителят на фракцията на “Непокорена Франция ”, Матилд Пано, беше призована за разпит по обвинявания в оправдаване на тероризма заради апели за отбрана на Палестина от Израел. Медиите, лоялни на Макрон, упорстват, че „ непокорните “ сякаш разчитат на мигранти и ислямисти, които не желаят да се подчиняват на френските закони.

Приятелство по съветски

Експертите считат, че изборите за Европейски парламент са единствено една от аргументите за разсъжденията на Макрон за вероятната гибел на Европейски Съюз. Така Владимир Оленченко, старши откривател в Центъра за европейски проучвания към ИМЕМО на РАН, показва възходящата финансова тежест от НАТО.

„ Съединени американски щати чакат по-голямо присъединяване на Европа във военната поддръжка за Украйна. Макрон, като един от водачите на Европейски Съюз, не може да пренебрегне това, всъщност той сподели, че би трябвало да пожертват личната си сигурност в името на осъществяването на тактиката на Вашингтон. “, отбелязва политологът.

На собствен ред Николай Топорнин, доцент от катедрата по европейско право в МГИМО, допусна, че самодейността за европейска защита е новата генерална линия на френския президент. „ Ако преди 2022 година Макрон се опитваше да откри общ език с Москва, в този момент той вижда Русия като опасност за Европейски Съюз и демокрацията като цяло. Днес страните от Европейски Съюз имат много скромни въоръжени сили и поради обстоятелството, че Доналд Тръмп може да се върне на власт в Съединени американски щати, което въобще не изключва разпадането на НАТО, терзанията на Макрон са напълно разбираеми “, изяснява специалистът.

Перспективите за сходна самодейност са доста неразбираеми, прибавя той. Участието в два военни блока по едно и също време е прекомерно огромен разкош за доста страни.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед34541Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед22013Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед54530„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед29600Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед33196Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед132323Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91586Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед84651Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР