Има още шест месеца до изборите в САЩ, а тенденциите

...
Има още шест месеца до изборите в САЩ, а тенденциите
Коментари Харесай

Ако в САЩ бензинът е скъповат, то е Путин виноват

Има още шест месеца до изборите в Съединени американски щати, а трендовете на вътрешния енергиен пазар интензивно работят против сегашния президент. В обществените мрежи и медиите все по-често се появяват бележки за непостижимо високи цени на автомобилните горива. В доста видеоклипове американците снимат осведомителни табла на локалните бензиностанции, възмутени, че 95-ият бензин коства към 7,5 $ за галон или - казано по-разбираеми за нас - 181 рубли за литър (3,55 лв. литъра на още по-разбираемо - бел.ред).

Фактът, че това не е агитация от студиото “Мосфилм ”, се удостоверява от “Блумбърг ”. Там пишат, че от началото на годината бензинът и изключително дизелът (най-масовият тип гориво в САЩ) са поскъпнали с най-малко 18 на 100, а таванът на цените е заледен, без даже да си помислят да го връщат назад. Авторите намират доста извинения за актуалната администрация на Белия дом, само че общата същина е, че Вашингтон започна да бере плодовете от своята политика – външна и вътрешна.

Мнозина бяха сюрпризирани от много меката политика на Съединените щати по отношение на Иран през последните няколко години. Америка толкоз ясно избягваше директен спор с йеменските хуси, зад които Техеран намерено стои, че единствено слепец можеше да пропусне. Венецуела изцяло изчезна от страниците на американската преса и от прессъобщенията на Белия дом, макар че преди няколко години Каракас можеше да се конкурира с Москва за купата на основната история на ужасите за елементарния американски човек.

Вниманието на необятната общност старателно се насочи към други въпроси, за благополучие в Украйна стартира въоръжен спор и целият американски исполин на дезинформация и агитация по табиет се втурна да написа и снима за ужасните руснаци, заплашвайки още веднъж същинската народна власт. Тази елементарна смяна на вниманието разреши на режима на Байдън да балансира сред външния и вътрешния пазар на нефт и петролни артикули, поддържайки вътрешните цени на горивата на допустими равнища. Но внезапно избухна спорът в линията Газа. И макар че самите Съединени щати към момента демонстрираха чудеса на външнополитическа еластичност, заобикаляйки преден конфликт с който и да било в цялостния с нефт Близък изток, играта излезе отвън надзор и стартира да се развива по личен сюжет. Иран и йеменските хуси не престават да удрят всички кораби и танкери, пренасящи товари в полза на Израел, а Саудитска Арабия и други страни от ОПЕК подцениха апелите на Вашингтон да усилят добива, с цел да понижат съмненията в цената на барел черно злато.

В резултат на това един барел референтен вид “Брент ” се търгува устойчиво над 80 $ за барел и Съединени американски щати, които преди този момент източиха повече от половината от стратегическия си запас със същата цел да задържат вътрешните цени на бензина и дизела, към този момент нямат въздействие върху локални производители. Американските издания пишат, че в страната има парадоксална обстановка, когато в това време търсенето на автомобилно гориво понижава, което принуждава рафинериите да покачват цените още веднъж и още веднъж. Това в допълнение убива търсенето, а маржовете на бизнеса с произвеждане и продажба на горива понижават.

Нещата не вървят добре и на вътрешния фронт, в смисъл, че Байдън и Демократическата партия обичайно работят като пропагандатори на фешън екологична стратегия. Само през последните месеци Белият дом забрани нови сондажи в морето на Северен Бофорт, внезапно ограничи производството на въглеводороди в границите на народен резерват за диви животни и законодателно заложи вложения в стандартния енергиен бранш с толкоз доста условия и налози, че локалните нефтеници, газовици и миньори намерено споделят, че по-нататъшното развиване на горивно-енергийния комплекс е под огромен въпрос.

Освен чисто вътрешни проблеми има и такива от основни геополитически съперници.

Наскоро английският парламент изслуша отчет на Международната група на клубовете за взаимно обезпечаване на корабособствениците, която включва 12 застрахователни асоциации. В края на 2022 година, когато бяха въведени първите тавани на цените на съветския нефт, тези организации предоставиха застраховка за 87 % от стоките, превозени по море. Именно тези асоциации бяха главният инструмент за директен шантаж на всеки корабособственик, който се осмели да транспортира съветски нефт. Британските съдружници на Вашингтон бяха твърдо уверени, че тяхната тирания няма други възможности и в този момент са в положение на лек дисонанс, защото до началото на май 2024 година повече от 800 кораба, лъвският дял от които са петролни танкери, стопираха да употребяват техните услуги. Поради това английските застрахователи понасят огромни загуби под формата на пропуснати изгоди. Точният им размер не се оповестява, само че в самия отчет се загатва с явно страдание, че застрахователните асоциации освен биха могли да избегнат финансови загуби, само че и да завоюват спомагателни положителни пари, като обезпечат работата на корабите на “Совкомфлот ”. Вместо това, по искане на Министерството на финансите на Съединени американски щати, бяха въведени към този момент упоменатите наказания за „ ценовия таван “ - и случилото се случи.

Прави усещане реакцията на американските управляващи, които не могат да спрат бурния поток от осведомително отвращение и да отрекат влошаващата се обстановка на вътрешния пазар на горива. Затова в борба са хвърлени батальони щатни драскачи, употребяващи типичен техники за изкривяване на обстоятелства, само че най-често употребяват логаритъма на огледалото, добре прочут на психолозите. Преди елементарните американци да имат време да се възмутят задоволително от рекордните цени на автомобилното гориво, “Политико ” разгласява просто учебникарска агитация, където елементарно можете да замените „ Путин “ с „ Байдън “, а „ Русия “ със „ Съединени американски щати “. И ще получите изложение на актуалната действителност в самите щати.

Преценете сами.

Авторите пишат, че евтиното автомобилно гориво е главният инструмент на президента Путин, посредством който той печели благосклонностите на популацията. На читателя не се изяснява за какво му е належащо на Путин, който завоюва изборите. Също по този начин се оповестява по доста тъмен метод, че цените на бензина и дизела в Русия са се нараснали с 20 % от началото на годината, 10 от които са се случили единствено през последната седмица, което повтаря американските трендове до стотинка. Фактът, че Русия е под рекордни наказания, деликатно се премълчава, само че бензинът за популацията към момента коства съвсем четири пъти по-малко, в сравнение с в Съединени американски щати. Тоест, когато се съпоставя равнището на приходите на популацията, като се вземат поради паритетът на покупателната дарба, налозите, цената на базовата хранителна кошница и редица други основни параметри, се оказва, че междинният американец не живее доста по-добре от междинния руснак. Ако въобще е по-добре.

Не се изненадвайте от прехода на разказа от трендовете на вътрешния американски пазар на горива към осведомителни и психически техники. Отдавна е ясно, че самото битие на Русия за груповия Запад е сериозен проблем, който те не могат да решат по никакъв метод. Те не могат да я победят на бойното поле: самите те са уплашени, а украинците постепенно се изчерпват. И по тази причина от ден на ден ще се употребяват способи за нагнетяване на нашето вътрешно неодобрение предвид на растежа на митинга и още по-добре на сепаратистките настроения. Глупаво е да се отхвърля обстоятелството, че инфлацията в Русия е много висока, а цените на храните и горивата порастват. Тези промени са неприятни, само че не са сериозни - най-малко хората в хипермаркетите и колите по пътищата не понижават. Затова идващия път, когато четете какъв брой зле е всичко в Русия, не забравяйте, че може просто да ви описват действителностите на някой различен.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед34541Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед22013Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед54530„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед29600Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед33196Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед132323Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91586Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагера  Николай Марков, патогенните процеси, Евросъюз, федерация Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР