Броят на смъртните случаи заради проливните дъждове в най-южния бразилски

...
Броят на смъртните случаи заради проливните дъждове в най-южния бразилски
Коментари Харесай

29 са вече жертвите при наводненията в Южна Бразилия

Броят на смъртните случаи поради проливните дъждове в най-южния бразилски щат Рио Гранди до Сул набъбна до 29, а 60 души са в неопределеност след проливните дъждове в Южна Бразилия, оповестиха през днешния ден локалните управляващи, представени от Франс прес.

" Искам да изразя дълбоките си съболезнования за всички починали. В момента има 29 починали и с най-дълбока тъга знам, че ще има и още ", съобщи губернаторът на щата Едуардо Лейте онлайн в обществените мрежи.

" Това не е просто следващият сериозен случай; това е най-критичният случай, който страната евентуално е записала в историята си ", сподели Лейте и добави, че обстановката е по-лоша от миналогодишните наводнения в щата, показва Ройтерс.

Повече от 300 000 души са останали без електричество след разкъсване на язовирна стена на дребна водноелектрическа централа през вчерашния ден, оповестиха от основната компания за комунални услуги в щата.

Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва прелетя над засегнатите региони и организира през вчерашния ден изключителна среща с губернатора Лейте в Санта Мария.

" Казах на губернатора и на моите министри, че федералното държавно управление ще постави всички старания.... Ние ще се погрижим за това с огромно внимание и почитание ", съобщи Лула по време на срещата.

Във видеоклип, оповестен в обществените мрежи, Лейте прикани за съгласуваност на напъните за избавяне на хората, като изиска " цялостна готовност " и разгласи положение на публично злополучие, изтъквайки риска пред който е изправена страната вследствие на естественото злополучие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР