Напоследък лекари и диетолози все по-често препоръчват да се пие

...
Напоследък лекари и диетолози все по-често препоръчват да се пие
Коментари Харесай

4 ползи от лимоновата вода

Напоследък лекари и диетолози все по-често предлагат да се пие вода с лимонен сок на гладно. Ето по какъв начин влияе тази налична и относително евтина напитка на тялото ни, като се изключи че ободрява не по-зле от кафето.

 
Прочиства тялото
Пиенето на вода с лимон на гладно отстранява токсините и нездравословните субстанции от тялото. Вкусът на лимоните е доста кисел, само че когато овкусената по този метод вода попадне в тялото, поражда комплицирана биохимична реакция. В резултат киселинно-алкалният баланс се измества в интерес на алкалната среда. Лимоновият сок подтиква черния дроб, който стартира по-активно да отстранява токсините, а водата ги изхвърля.
Подпомага функционалността на червата
Напитката подтиква оправянето с чревни разстройства, улеснявайки усвояването на храната през целия ден. Лимоновата вода оказва помощ при метеоризъм и запек.

 



 

 Добави изложение

 
Добър метод да отслабнете
За да отслабнете по-бързо, тялото би трябвало да се алкализира, тъй като всички химични реакции протичат доста по-добре в алкална среда. И както към този момент разбрахме, водата с лимон поддържа алкална среда. Лимоните съдържат и пектин, разтворими фибри, които потискат глада. Лимонената вода има и диуретично деяние, по тази причина е добре да я пият тези, които страдат от отоци. Освен това, като замените чаша кафе с мляко и захар с лимонена вода, вие просто консумирате по-малко калории.

 



 
Успокоява раздразнения корем
Ако си легнете с цялостен корем, може да се разсъните с киселини или отичане на корема. В този случай топлата вода с лимонен сок (който съдържа флавоноиди) ще помогне за понижаване на киселинността, а с помощта на калиевите соли, ще облекчи гаденето.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР