Напоследък има опасност да попаднем в конституционна инфлация, предупреди служебният

...
Напоследък има опасност да попаднем в конституционна инфлация, предупреди служебният
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Има опасност да попаднем в конституционна инфлация

Напоследък има заплаха да попаднем в конституционна инфлация, предизвести служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов. И добави, че доста безредни хрумвания за промени идват от хора, които не могат да се оправят с настоящото ръководство и Конституцията се трансформира в универсално пояснение за неудачите, които изпитва обществото.

На конгрес под мотото " 30 години Конституция " Стоилов съобщи, че измененията, касаещи правосъдната власт, са безкраен опит да повтаряме едно и също, което не дава резултат.

По тематиката за хазарта Конституцията не е планувала държавен монопол. Но такива действия породиха, уточни още правосъдният министър.

Според проучване на Българския институт за правни начинания, който е уредник на форума, 70 на 100 от хората считат, че няма потребност от нова Конституция. 30 на 100 считат, че има смисъл от привикване на Велико народно събрание и това би трансформирало политическата обстановка. Един от всеки четирима няма мнение по тематиката. Но съвсем всички считат, че тази тематика се употребява за говорене по политически цели.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР