Напоследък Бойко направо е разсипван от всевъзможни хвалби. Заливат го

...
Напоследък Бойко направо е разсипван от всевъзможни хвалби. Заливат го
Коментари Харесай

Шербет

Напоследък Бойко напряко е разсипван от всевъзможни хвалби.

Заливат го - изключително някои авторки - с кофи шербет.

Геноцид с шербет.

Нормален човек не може да издържи това.

Бойко незабавно би трябвало да приготви декрет за шербета: по какъв начин да се употребява, в какви дози, от кого тъкмо и прочие

Той деликатно е слушал Живков, обаче наподобява е пропуснал урока му за шербета и какво се прави с прекомерните угодници.

Онзи ден един социолог го назова „ хирург “.

Поводът бе оставката/разкарването на ръководителя на Парламента Главчев.

А в тази ситуация Бойко се държа не като хирург, а напряко като касапин.

Отгоре на всичко, изгодата от махането на Главчев ще бъде, че в този момент в Парламента всеки ще може да приказва, както си ще за Хирурга.

Всъщност, Главчев се опита да отбрани Бойко от патоса на Нинова - и си го получи.

Обаче Марешки, който е обвиняем, остана заместник-председател на Парламента - и даже усърдно поддържа Хирурга.

Така че към този момент във всяко решение на ГЕРБ ще има и капка подправена виагра.

Все отново, най-малко към този момент, не овъртолиха Бойко и в събитията към 10 ноември 1989-а, някак съумяха за спестят заслугите му.

Иначе Преврата бе маркиран мижаво, само че отново не липсваха пресиления и фалшификации.

Имаше и изключения. Бившият министър на културата Георги Йорданов най-накрая – 28 години по-късно - оповести едно свое популярно писмо до Луканов, както и непубликувана стенограма от съвещание на Политбюро от

9 ноември 1989-а – и направи за смях адептите на „ перестройчиците “.

От неговите свидетелства към този момент можете да си визиите, по какъв начин е писана „ историята “ за тези събития, с какъв брой шербет за някои и какъв брой ненавист за други.

Няма по-насилвано нещо от Българската История, това продължава и до през днешния ден.

Някои са царе на нелепостите, един, отново тия дни, написа следното: „ Убеден съм, че множеството хора в този момент могат да се похвалят с цялостни хладилници “.

Това е косвено шербет отново по адрес на Хирурга – жалко, предизвикателно жалко.

В същото време, социологическо изследване твърди, че почти половината от интервюираните избират живота в годините на соца. Шербетчийството изпива акъла на някои хора.

Милиони хора са потънали в мизерията, тя наподобява напряко непреодолима, а те дрънкат за цялостни хладилници - евентуално ги бъркат със личните си търбуси.

Божидар Димитров пък твърди, че новите богаташи били авансово „ написани “ - има нещо правилно в това, въпреки че доста повече чорбаджии се пръкнаха всред ЧАКАЛИТЕ, които направиха приватизацията.

Друго е по-тягостното: написана бе новата тотална беднотия, и тя още дълго, в случай че не и вечно, ще си остане неизкоренима.

Ние към този момент свикнахме с нея, до степен, че я считаме за нещо обикновено.

Отделни събития и обстоятелства от близката ни История са оставени изцяло безпризорни, а те натрупват грамади от съмнителни тълкования, грамади от отпадък.

Наскоро се появиха документален филм за

Симеон/Царят Беглец, също и книга за него.

Не последва нито една сериозна критическа интерпретация – като че ли става дума за някакъв индийски сериал.

Няма рецензии, нито една.

Хвърлят тия неща на лековерните читатели, обаче никой не ги води за ръчичката – изключително по-младите – къде е истината, къде – шербетът на измислицата.

Като виждам врявата към „ бугарските фашисти окупатори “ на Македония – по този начин ни назовават македонците, скоро ще изкарат и Борис Трети антифашист.

„ Можем ли най-малко 6 месеца да не си клатим къщата преди Председателството? “ – срещнах някъде този въпрос.

Ами, тъкмо тогава би трябвало да се види, че има някакво сходство на политически живот у нас, че са останали някакви трохи от групова сила, че не сме стадо; това ще впечатли брюкселските дантели повече от всичко друго, с цел да не си фантазират, че толкоз елементарно могат да ни водят за носа.

Другото какво е: на всеки софийски площад да турят по един симфоничен оркестър, който непрекъснато да стърже „ Ода на насладата “.

Главчев ще се окаже на вятъра рискуван: социалистите нямат различен избор, с изключение на да продължат да се държат като шумкари и от време на време да бягат от Парламента - в случай че Нинова не е подписала някакво скрито съглашение с Бойко. Ще научим за това след 28 години.

От Би Ти Ви направиха анкетата „ След мощната 2017-а, какво ще реализира Григор Димитров “. Хубав въпрос.

Може понякога да го задават и на политиците, само че да не са толкоз съответни - могат да ги питат, какво ще реализиран все в миналото.

Facebook става някак по-неприличен, когато държавните ни мъже го употребяват, с цел да поздравят някого – тия дни всички бяха общителни с Григор.

А имат задоволително предел за телефоните си, и могат да го създадат и персонално.

Сега излиза, че се присламчват към непознатия триумф.

Президентът написал: „ Един българин сподели по какъв начин с доста труд, непримиримост, дух и религия се реализира успеха “.

Липсва обаче най-важната дума: гений.

Но няма да се сетят да създадат един пленум, даже и полуфалшив като оня от 10 ноември 1989-а, по какъв начин да се основават и съхраняват гении.

Талантът е осенение от самия Господ – и може би по тази причина политиците не са склонни да се сещат за него.

Дългият нос на новата Мис България се оказа съвсем толкоз значим, колкото и триумфът на Григор, най-после може да засенчи и Председателството.

Дори депутатката Десислава Атанасова писала: „ Изненадват ме критериите на журито и толерирането на филърите и силикона “. Имало и конкретизиране, че това е персоналното й мнение, а не на ГЕРБ.

Обаче не е неприятно ГЕРБ да намерения малко по въпроса.

Да създадат специфичен пленум за силикона в политиката.

Мерят дължината на носа на „ миската “, само че не и очевидната корупция в този конкурс.

Долу-горе по този начин се борят и със другата, Голямата корупция.

Мерят си носовете – и всички са запушени за вонята там.

/със съкращения от „ Уикенд “/
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР