Напълно завършена е новата пристройка на ДГ №2 Здравец“ в

...
Напълно завършена е новата пристройка на ДГ №2 Здравец“ в
Коментари Харесай

Кметът на Петрич Д. Бръчков: Изградихме нова пристройка към ДГ „Здравец“

Напълно приключена е новата пристройка на ДГ №2 „ Здравец “ в град Петрич.

Проектното предложение беше на Общината по Програма „ Изграждане, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения “ 2020 -2022 година

Новата пристройка посреща две култивиран групи, които до момента бяха в постройка, отвън региона. РЗП на пристройката е 359,70 кв. м., изпълнени са условията за налична архитектурна среда.

Обновено е и дворно пространство. За всички 48 деца от двете култивиран групи, които ще бъдат в пристройката, са обезпечени нужните условия за учебен и образователен развой, за отмора и за игри.

„ Няма по-вълнуващ миг от този – да откриваме разширения на детски градини. Това ни дава вяра, това е огромен знак за бъдещето на нашата община. Няма да спрем да работим, с цел да бъдат нашите просветителни звена – детски градини и учебни заведения на нужното равнище като материална база “, сподели при прерязването на лентата в ДГ „ Здравец “ кметът на община Петрич Димитър Бръчков.

Кметът благодари за поддръжката и на съветниците от предходния мандат, с цел да се осъществя планът за новата пристройка на тази детска градина.

Припомни също, че през тази година следва да се осъществят още два огромни плана за усъвършенствания в просветителната инфраструктура – повсеместен ремонт на 4 ОУ „ Христо Смирненски “ и на централна постройка на ДГ №2 „ Звънче “.

Директорът на ДГ №2 „ Здравец “ Христина Гюрова сподели, че с новия корпус е изпълнена една отколешна обща фантазия на целия колектив.

Благодари за плана, направен от Община Петрич, и неговото осъществяване. В централна постройка на тази детска градина към този момент ще има 168 деца.

Водосвет отслужи отец Ангел Кочев.

Само през последните години успяхме поетапно и целеустремено:

Да възобновим дворното пространство в Детска градина № 3 „ Слънце “, гр. Петрич;

Да възобновим дворно пространство на ДГ №1 " Снежанка ", гр. Петрич;

Да правим наложителен ремонт в ДГ № 3 „ Детелина “;

Да санираме постройката и на ДГ „ Иглика “ в с. Кърналово

Да правим ремонт на ДГ „ Звънче “, филиал с. Марикостиново;

Ремонт на ДГ „ Здравец “ – централна постройка, филиал ж.к. „ Самуил “, филиал в с. Ключ ;

Започна и главен ремонт на централна постройка на детска градина № 2 „ Звънче “ в град Петрич - внедряване на ограничения за енергийна успеваемост и налична среда.

В постройката работеше Дневен център „ Слънце “, който в този момент е в новоизградения Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР