Напълно е овладян пожарът, който бушува от вчера в района

...
Напълно е овладян пожарът, който бушува от вчера в района
Коментари Харесай

Овладян е пожарът в Кюстендилските села

Напълно е овладян пожарът, който бушува от през вчерашния ден в региона на селата Драговищица и Стенско, оповестява БНР, базирайки се на полицията в Кюстендил. Пламъците са обхванали към хиляда декара площи - треви, шубраци, овощни градини.

В потушаването са взели участие четири екипа огнеборци, към които са се включили и подкрепления от противопожарната работа в Дупница. От общината в Кюстендил са изпратили водоноски. Вода са карали и доброволци - механизатори със лична техника от двете села.

При пожара няма потърпевши хора, изгоряла е необитаема вила, както и към 40 декара черешови градини. Спасени са три къщи от квартал " Ямборово " на село Драговищица.

Причините за пожара се обясняват, като е несъмнено, че високите температури, сухото време и вятърът, който постоянно сменял посоката си, са довели до бързото му разгръщане. Такова злополучие скоро в региона не е имало, разясняват локалните хора.

Припомняме, през вчерашния ден, 1 юли, на няколко места в страната породиха съществени пожари. Имаше и голям брой по-малки пожари. Само към 12 часа сутринта пожарникарите в страната бяха реагирали на 68 сигнала за катастрофи, 44 от които за пожари.

Най-сериозният пожар породи в Плевен, където откакто са се запалили сухи треви наоколо до жилищния комплекс " Дружба ", пламъците обгърнаха жилищен блок и други постройки. Стихията унищожи хиляда декара жито.

Припомняме и че поради горещините през вчерашния ден Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките предизвести за рискова заплаха за пожари. Опасността важеше за 23 области в страната. Очаква се температурите през днешния ден да не доближават толкоз високи стойности.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР