Напълнели, уморени, трудно концентриращи се, с главоболие - това са

...
Напълнели, уморени, трудно концентриращи се, с главоболие - това са
Коментари Харесай

Как ефективно и правилно да детоксикираме тялото си?

Н апълнели, изтощени, мъчно концентриращи се, с главоболие - това са единствено част от модерните заболявания, постоянно асоцииращи се с натрупването на отрови в телата ни. Темата ми е обичана, тъй като „ изчистването “ на тялото от насъбраните метаболитни останки е доста значим старт за всяка смяна във връзка с здравето ни.

Симптомите на интоксикация, а точно мъчителни стави, мускули, главоболие, алергични реакции, раздразнени вътрешности, рефлукс, извънредно акне, струпване на мазнини на нежелани места, непрекъсната отмалялост, нервност, бодърствуване и прочие зачестяват изявено през преходните сезони.

Детоксификацията или детоксът като термин в медицината се употребява най-много като лечебна мярка за хора с животозастрашаващи зависимости към разнообразни токсични субстанции. Нормално токсините се екскретират от тялото ни посредством добре функциониращите ни бъбреци, черен дроб, кожа, бели дробове и телата ни имат потенциала да се пречистват от всекидневно признатите токсини.

Детоксът не трябва да се възприема като самобитен „ антидот” на „ боклучавото” хранене с бързи закуски и залетия с „ битови” количества алкохол и газирани питиета обществен живот, който водим. За страдание доста постоянно става дума просто за псевдо-медицинска идея, основана, с цел да се маркетират и продават разнообразни хранителни добавки, диети и прочие.

Детоксът в днешно време е редно да се възприема освен като опция бързо и елементарно да се вталим, а и естествено да прочистим тялото си от токсините, насъбрани през зимата. Този вид режими дава подтик на енергийните равнища и са лесни за съблюдаване.

Неслучайно хората постят към този момент хилядолетия – детоксикиращата диета възвръща нашето здраве, жизнеспособност, сила и позитивна настройка. Добавянето на детоксикиращи билки и растения оказва помощ за улавянето и елиминирането на токсините, като в същото време улеснява работата на всички органи, участващи в процеса – лимфната система, кръвообращението, черния дроб, бъбреците, кожата и така нататък Положителният резултат от сходна диета основава мощна мотивация за нов жанр на хранене и метод на живот.

Човешкото тяло е способно да настройва метаболизма си съгласно сезона. Тъй като този развой на акомодация се е формирал в течение на човешката еволюция, телата ни към момента преценяват ритъма на обмяна на веществата по отношение на сезона. Ред изследвания сочат, че химикалите, които гълтаме посредством храната, въздуха и водата, се отсрочват в мастните кафези. Същевременно неналичието на някои нутриенти се свързва с неспособността на организма да се самопочиства, което води до количествени натрупвания на отрови в тялото. Вследствие на това се развиват положения на хормонален дисбаланс, повредена имунна отбрана, неприятен метаболизъм и така нататък

Кои са признаците на струпване на отрови?

Обложен език, мътна на цвят или без искра кожа, подути лимфни възли, намалена жизнеспособност, чести главоболия, нервност и прояви на яд, нетърпимост към алкохол и мазнини, неприятно храносмилане, отичане, кисел или горчив усет в устата, ревматизъм, постоянно повтарящи се инфекции, сърбящи обриви са все признаци за евентуална интоксикация.

За нея способстват несъответствуващата диета, неналичието на режим на хранене, токсичната среда (включително и в прочувствен план), използването на опиати и стимуланти, нарушената функционалност на бъбреците и черния дроб, незадоволителното количество вода и неналичието на физическа интензивност.

Кой не би трябвало да се подлага на детоксикация?

Бременни и кърмещи дами, както и хора с хронични болести като анемия, бъбречни и автоимунни болести, проблеми на щитовидната жлеза, диабет, генетични болести наложително би трябвало да се съветват с доктор, преди да се подложат на детоксикираща стратегия.

Освен смяна на храната, прекосяването на разтоварваща диета, включването на подобаващи хранително добавки е значима част от процеса на филтриране на тялото.

Медицински издържаните детокс режими се характеризират с няколко на ден последователно хипокалорийно меню, последвано от филтриране на организма със сокове и най-после извънредно значимо е зареждането с меню с понижено наличие на калории, разпределени в 5-кратен банкет, тъй че да не се усеща апетит, да не се лишаваме от хранителни субстанции и в това време да продължим да се вталяваме.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР