Нападнатата от глутница кучета преди дни майка с малкото й

...
Нападнатата от глутница кучета преди дни майка с малкото й
Коментари Харесай

Оляха се: НПО-та щурмуват Дупница, за да спасят глутницата кучета, нападнали майка с дете

Нападнатата от глутница кучета преди дни майка с дребното й дете Снежана Станкова е подала през вчерашния ден тъжба в общината в Дупница. В същото време представители на НПО-та започнаха гневна офанзива в обществената мрежа с изказванието, че казусът е преекспониран и във вторник вечерта дойдоха с коли от София пред приюта за кучета в Дупница, с цел да ги избавят от възможна евтаназия, написа струма.бг.

Защитниците на животните разгласиха информация във Facebook, че ще пристигна прокурор от Районна прокуратура – Дупница на място, с цел да повдигне обвиняване на общината, защото трима от личния състав – лекарят, кучкарят и още един чиновник, са излезли в болнични и кучетата умирали от апетит. Плъзна и слух, че има джука заповед от кмета на Дупница Методи Чимев след случая да се избиват бездомните кучета. Дори се популяризира информация, че някои от работещите в приюта е разрушил шкафа, където се съхраняват препаратите за евтаназия на кучетата.

Най-яростните бранители на четириногите са останали да спят пред приюта, с цел да попречат на възможен опит за евтаназиране на животните. От няколко дни кучетата са обгрижвани единствено от един служащ, който ги храни, и от чистачката.

Вчера сутринта представители на НПО-та са влезнали в приюта с полиция. На място е бил и доктор Георги Тимчев, който работи във ветеринарната амбулатория в Дупница към Агенцията по храните в отдела за предварителна защита на здравето на животните. При инспекцията е открито, че всички 25 кучета, записани в дневниците на приюта, са налице. Няма евтаназирани животни.

По-емоционална защитничка е поискала от еднообразен от РУП – Дупница, изпратен да въдворява ред, да си направи селфи с него, само че той изрично отказал, като я отстранил с ръка. Заради това му деяние тя е подала тъжба против него в РУП – Дупница с изказване, че я нападнал.

Вчера от пресцентъра на община Дупница разпространиха известие за обстановката към приюта, в което се споделя:

„ Приютът за кучета в Дупница продължава да работи. На мястото на излезлите в болнични чиновници има краткотрайно техни заместници – отговорник и ветеринарен доктор, с цел да не се стопира активността му, както и ловджия.

Ветеринарят доктор Пламен Василев е отказал да се яви и отвори аптеката и касата с лекарства, с цел да ги съобщи с приемно-предавателен протокол на своя заместител. Със заповед от 2 юли 2019 година е несъмнено да се подхващат ограничения по отварянето на пространствата и встъпване в служба на ветеринарния доктор доктор Ангел Ангелов, който да се заеме с нормалните ежедневни операции в приюта.

В деловодството на община Дупница през днешния ден има подадена тъжба от пострадалата майка, която бе нападната дружно с детето си през вчерашния ден от бездомни кучета в региона на жк “Бистрица”, като организира и среща със зам. кмета на община Дупница Крум Милев.

Що се отнася до публикуваната “новина” през вчерашния ден по отношение на почнало “евтаназиране на кучетата” в приюта – община Дупница няма желание да разяснява сходни измислици. Представители на НПО-та и медии, в наличието и на доктор Георги Тимчев от ОДБХ – Кюстендил, бяха позволени в приюта и се увериха, че безстопанствените кучета са в положително положение, добре нахранени и спокойни”, се споделя в изказването на Общинска администрация – Дупница.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР