Нападението във френската столица Париж е терористичен акт, предаде Би

...
Нападението във френската столица Париж е терористичен акт, предаде Би
Коментари Харесай

Атаката в Париж е терор

Нападението във френската столица Париж е терористичен акт, съобщи Би Би Си. Въоръжен с нож мъж атакува минувачи, убивайки един и ранявайки няколко други в събота вечер.

Малко по-късно беше убит от полицейски чиновници. По време на офанзивата мъжът, който към момента не е разпознат, е крещял „ Аллах Акбар “ (Аллах е велик).

Френският министър председател Едуар Филип сподели, че полицията е демонстрирала забележителни умения при елиминирането на причинителя на нападението в Париж. „ Само за девет минути след първото позвъняване нападателят бе обезвреден ", написа Филип в Туитър.

Терористичният акт е осъществен в центъра на града, в регион, известен в късните часове на денонощието. В региона има доста заведения. Джихадистката формация „ Ислямска страна “ пое отговорност за нападението.

Франция заплаща още един път цената на кръвта, само че няма да отстъпи пред враговете на свободата. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон след нападението с нож в Париж. Антитерористичният отдел на парижката прокуратура пое следствието на случая.
Снимка: БТА/ AP
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР