Нападението срещу църквата в 21-и район на Виена, при което

...
Нападението срещу църквата в 21-и район на Виена, при което
Коментари Харесай

Изключва се версията за терористичен акт при нападението във Виена

Нападението против църквата в 21-и регион на Виена, при което пострадаха няколко монаси, не е терористичен акт. Това заяви публично локалната полиция, представена от ТАСС.
" Точно каква е повода за всичко, което се случи, към момента не е изяснено. Мотив за вероятен терористичен акт във всеки случай се изключва “, декларират от виенската полицейска работа.
По сведения от правоохранителните органи двама нападатели са поискали от монасите скъпи движимости и налични пари, отбелязва още организация " Фокус ".
Възможно е нарушителите да са се укрили вътре в храма или в някоя от постройките, които му принадлежат. Може даже да са взели заложници. " И защото става дума за огромен комплекс, сега не се изключва вероятността нарушителите или жертвите да са към момента в зданията. Районът е отцепен и се претърсва ", разясниха от полицията.

Както към този момент бе обявено, незнайни са нападнали в четвъртък вечерта черква в 21 регион на австрийската столица, ограбили са намиращите се вътре богомолци и са избягали от мястото на престъплението. В града е разгласен проект " Залавяне ". В мястото на произшествието в регион „ Флоридсдорф “ работи следствено-оперативна група и поделение със особено предопределение от виенската полиция. Близките улици са затворени, служителите на реда търсят двамата нарушителя.
Ранени от удари по главата с тежки предмети са петима монаси. Похитителите са ги вързали и в продължение на няколко часа са ги държали, без да им разрешат да се движат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР