Нападението е станало по въздух с хеликоптер. В най-добрите наръчници

...
Нападението е станало по въздух с хеликоптер. В най-добрите наръчници
Коментари Харесай

Кап. Папукчиев разкри какво трябва да се случи, за да се гарантира безопасното корабоплаване в Червено море и региона

Нападението е станало по въздух с хеликоптер. В най-хубавите наръчници с рекомендации за противопоставяне на отбиване на пиратски набези липсват уаказания за подобен тип офанзива. 

Това сподели в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS капитан далечно корабоплаване Христо Папукчиев, който разяснява отвличането на кораб в Червено море, на борда на който има и български моряци - капитан и помощник-капитан.  

" Йеменските хуси предизвестиха, че ще атакуван всички кораби, които имат някаква израелска благосъстоятелност. Трябваше да се направи разбор на тази опасност и да се вземат допълните ограничения за сигурност, като слагане на спомагателна защита. Колко по-скъпо може да излезе тази защита, откакто приказваме за похитен транспортен съд, който коства 50-60 млн. $. Хусите обявиха, че това е единствено първото нахлуване. Според мен би трябвало да се провежда оптимално бързо конвоиране от военни кораби на комерсиалните кораби, като по този начин се подсигурява безвредно мореплаване в района. Не знам дали дипломацията или силата ще помогне в този случй. За мен съдружниците от НАТО и Япония би трябвало да подхващат по твърди ограничения и да подсигуряват безвредно мореплаване ", безапелационен бе той. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР