Нападателят, вероятно афганистанец, който в неделя вечерта по неизвестни причини

...
Нападателят, вероятно афганистанец, който в неделя вечерта по неизвестни причини
Коментари Харесай

Неясни са подбудите на двамата мъже, извършили нападения в Париж и Лион

Нападателят, евентуално афганистанец, който в неделя вечерта по незнайни аргументи рани седем души с нож и железен кол в Париж, не е бил под въздействието на опиати, заяви през днешния ден правосъден източник, представен от Франс прес.

Токсикологичното проучване на обвинения, който е арестуван и е в болница от неделя, е негативно.

Няколко очевидци са споделили, че нападателят " изглеждал дрогиран ", а съгласно медийни информации версията за " крек " /форма на кокаин/ е предпочитана.

В неделя, малко преди 23 ч., нападателят се нахвърли на пешеходци на брега на канала Урк, в северната част на Париж, съобщи Българска телеграфна агенция.

31-годишният мъж, задържан през вчерашния ден в Лион, откакто навлезе с колата си на една от пистите на летището, също е в болница, заяви правосъден източник.

" Извършената психиатрична експертиза даде умозаключение, че положението му не е несъвместимо със задържане под стража ".

Задържаният не е прочут на органите на реда, няма данни и, че е бил радикализиран. Антитерористичната прокуратура в Париж не се занимава със случая, посочи правосъдният източник.

На кормилото на откраднат в Дижон сив мерцедес и след шофиране в насрещната лента по автомагистрала, мъжът проникна в терминал 1 на летището, преследван от пътна полиция и хеликоптер на жандармерията. Извършителят карал през поле, преди да излезе на пистата.

Спрян от полицейска кола, лидерът побягнал пешком, само че бързо бил хванат от силите на реда.

Засега не е ясно по какви аргументи е работил. При нахлуването му на пистата е бил леко ранен чиновник, който работел по аероплан на аеропорта. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР