Нападателят на японския национален отбор за жени Куми Йокояма разкри

...
Нападателят на японския национален отбор за жени Куми Йокояма разкри
Коментари Харесай

Японска футболистка се оказа транссексуален мъж

Нападателят на японския народен тим за дами Куми Йокояма разкри обществено, че е транссексуален мъж и прикани за повече внимание към проблемите на хора с разлики в половата еднаквост в родината си.

Йокояма изясни, че престоят в Съединени американски щати и Германия са му потвърдили, че хора като него могат да живеят удобно в обществото, в случай че настройката към тях не е враждебна.

Йокояма, на 27 години, направи разкритието във видео изявление за YouTube канала на някогашната си съотборничка Юки Нагасато. Той изясни, че преди седем години се е подложил на интервенция за унищожаване на гръдна тъкан без хормонална терапия, защото по този начин е можел да се провали на допинг тест. Йокояма прибавя, че ще направи още интервенции за промяна на пола след края на професионалната си кариера.

" През годините съм излизал с няколко дами, само че тайната ми в никакъв случай не стигна до Япония. У дома постоянно ме питат дали имам другар, до момента в който в Съединени американски щати въпросът е дали имам другар или другарка. Когато моята партньорка ми сподели, че няма безусловно никакъв смисъл да не преставам да се укривам, нещо в действителност ми щъкна ", сподели той.

" Не ми бе елементарно да изрека тези думи и несъмнено не го чаках с неспокойствие. Ако обаче помисля за живота ми отсега нататък, без тази загадка ще ми бъде надалеч по-леко ", съобщи Йокояма.

Йокояма, който игра за женския народен тим на Япония на международното състезание във Франция през 2019, добави, че е получила ентусиазъм от канадския национал и халф на ОЛ Рейн - Куин (роден под името Ребека Катерин Куин). Неговото разобличаване бе направено през предходната година.

" Преди един мач Куин носеше фланелка с надпис 'Пазете транс децата' и тогава осъзнах, че действително тя прави вярното нещо, а не аз. Напоследък думата 'ЛГБТ' става позната на от ден на ден японци и се употребява все по-често в медиите, само че хора като мен не престават да мълчат. Ако всички приказваме дружно, може би обществото ще обърне повече внимание на проблемите ни ", сподели още Йокояма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР