Нападателят на полския Сандеция (Нови Сонч) – Алекс Колев, даде

...
Нападателят на полския Сандеция (Нови Сонч) – Алекс Колев, даде
Коментари Харесай

Алекс Колев пред БЛИЦ: Преди исках да зарежа всичко и да се върна в България, сега в Полша ме ценят

Нападателят на полския Сандеция (Нови Сонч) – Алекс Колев, даде изявление пред БЛИЦ СПОРТ. Откакто мина в Полша при започване на 2017 година, юношата на Левски се показва на доста високо равнище и стана голмайстор на Стал (Миелец), а това му завоюва трансфер в елитния Сандеция, където също към този миг е топ изпълнител.

- Алекс, по какъв начин си? Получи травма в мача с Краковия и пропусна срещата с Гурник (1:2). Какво е положението ти?
- Добре съм, като изключим травмата. Но всичко е наред! Възстановявам се последователно и ще се завърна за мача с Висла през уикенда.

- Тежко ли беше да гледаш в профил загубата от Гурник?
- Много, в действителност доста тежко, само че за жалост се случват и такива неща.

- Сандеция стартира чудесно сезона като дилетант, само че в последните 5 мача в Екстракласа нямате победа. На какво съгласно теб се дължи спада?
- Всеки мач излизаме за победа, за жалост от време на време се стига и до загуби. На всички е ясно, че ще ни е доста тежко и ще се борим да оцелеем в Екстракласа.



- Ти си голмайстор на тима, а Пламен Крачунов е неизменим титуляр. Бързо ли свикнахте с тима и с елита на Полша?
- Тежко е като чужденец да се приспособиш бързо и елементарно, само че мисля, че и двамата даваме 100% от себе си и и това се прави оценка.

- Преди Сандеция беше част от Стал (Миелец) и там също бе голмайстор на отбора. Можем ли да кажем, че си намерил своето място?
- Доста добре се чуствам в Полша и се веселя, че всичко се развива в позитивна посока и нека по този начин продължи. Давам най-много от себе си всеки мач и всяка подготовка. Това е моята работа. И нека съм здрав и да не преставам по този начин.

 - Ти си младеж на Левски. Твоят някогашен съотборник в Полша Васил Панайотов се завърна при " сините " и е корав титуляр. Имаш ли и ти сходни упоритости или предпочиташ да играе в чужбина?
- Много се веселя за Васко, който е един от най-постоянните сега в Левски. Дано по този начин продължи, тъй като го заслужава. Чуствам се добре на открито и не мисля да се връщам към този момент в България. Занапред времето ще покаже.

- Алекс, за какво не се представяше толкоз мощно в България, колкото в чужбина? В Белгия те ценят доста, в Полша вкарваш непрекъснато, само че тук у нас имаше сложни интервали. На какво отдаваш това?
- В Берое не ми се даде късмет, а в Ботев както имах слаби по този начин и мощни моменти, въпреки всичко ме викнаха 2 пъти в нацилналния тим от Ботев. Просто когато нещата потеглиха добре, се контузих доста неприятно. Колкото до Берое - някой се повлия от мнението на странични хора и по този начин не получих късмет, само че в действителност не желая да си припомням за интервала там. Пожелавам им всичко най-хубаво.

- Спомена националния тим. Мислиш ли, че представянето ни в тежката група за международното бе положително?
- Мисля, че отборът като хазаин се показа сносно. Пожелавам триумф и нека скоро се класираме на огромен конгрес.

- Предполагам, че си пожелаваш и ти да си вътре в тима. Знаеш ли дали се наблюдават изявите ти от селекционера Петър Хубчев?
- Разбира се. Това е най-голямата чест за всеки футболист - да бъде част от националния тим. Не мога да знам дали се наблюдават изявите ми, а и никой нищо не е казвал, само че се надявам.

- Ще те изкарам малко отвън футбола. Сам ли си в Полша или има някого до теб?
- Не съм самичък. Тук съм с приятелката си, само че не желая да приказвам за персоналния си живот.

- Местиш се като дребен в Белгия. Трудно ли беше на тези години да си в непозната страна? Как гледаха на теб другите момчета в школата на Десел?
- Да. Тотално друг свят, тотална друга просвета от българската. Липсваше ми всичко тогава – другари, Левски, фамилията, роднините. Но мисля, че всичко беше за положително и ми оказа помощ в живота и кариерата.

- Имаше ли моменти, в които да искаш да се прибереш в България?
- Много пъти. Особено като не знаеш език и няма с кого да си кажеш пет приказки. Тежко беше, само че всичко е за положително. Благодаря на родителите ми, че ме посъветваха да го направя и че постоянно са зад мен.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР