Нападателят на Пирин Станислав Костов със сигурност очаква с по-особени

...
Нападателят на Пирин Станислав Костов със сигурност очаква с по-особени
Коментари Харесай

Костов: Левскар съм, но ще дам всичко от себе си, за да победим сините

Нападателят на Пирин Станислав Костов сигурно чака с по-особени усеща мача с Левски. През пролетта на 2019 година той означи 13 гола в 14 мача със синия екип. Костов се съгласи да отговори на въпросите на “Тема Спорт ” преди конфликта сред орлетата и сините в неделя.

Станиславе, следва мач с Левски. Пирин е в чудесна форма и забележителна серия, само че това повече сковава краката в очакване да пристигна краят й, или вдъхва повече самочувствие?

– Добрата серия постоянно носи повече страст, възторг и самочувствие. В Пирин сме събрани много опитни футболисти и ние сме наясно, че всяка серия има край, само че терзание няма. Нормално е да има напрежение, както преди всеки мач. Това е един тип предстартова тресчица, която изчезва в мига, в който стъпим на терена. Смятам, че това напрежение даже е потребно, тъй като то оказва помощ за концентрацията и мотивацията. Няма по какъв начин във футбола да си безучастен и да очакваш да постигнеш резултати. Важно е да си под пара и да играеш със сърце.

Има ли по-особена тръпка при теб, въпреки всичко имаше прелестни моменти на “Герена ”?

– Левскар съм и действително най-хубавият сезон в кариерата ми бе с екипа на Левски. Със сигурност ще има по-специално чувство в мен, когато се изправя против сините, само че това няма да ми попречи да дам максимума. Аз пазя цветовете на Пирин и ще направя всичко по силите си, с цел да победим.

Любимец си на сините почитатели, само че пък те имаха задявка с твоя съотборник Антон Карачанаков. Смяташ ли, че ще се появи напрежение в този мач?

– Антон позволи неточност, за която се извини. Всичко беше плод на страст, само че нямаше вложени отрицателни усеща. Това е част от играта и от време на време е допустимо да реагираш по метод, който да не се хареса на отсрещната страна. Надявам се почитателите на Левски да са приели извинението на моя съотборник и да няма напрежение. От сходни неща никой няма да завоюва.

Двубоят е доста значим за задачите, които преследвате – класиране в горната четворка. Негативен резултат може ли да докара до разтърсвания в съблекалнята на Пирин?

– Ние сме задоволително опитни футболисти и сме наясно, че отрицателните резултати и загубите са част от играта. Смятам, че рутината, която имаме насъбрана през годините, няма да разреши да се поддадем на отрицателни страсти след една загуба. Всичко това го споделям по принцип, а съответно за мача с Левски – не мисля, че има вид Пирин да загуби.

Сините също се намират в добра форма, с какво ще опитате да ги изненадате и по какъв начин ще противодействате на техните мощни страни?

– Тренировките в последната седмица са ни ориентирани към този дуел. Има още няколко дни до мача, в които ще се постараем да се подготвим по най-хубавия метод. Треньорското управление е добре осведомено със мощните и слабите страни на Левски и старши треньорът Радослав Митревски ще откри най-хубавия метод, по който да подходим. Това обаче са тактически уловки, които нямам право да разгадавам. Надявам се да стане прекрасен мач, който да е забавен за почитателите и ние да спечелим.

Как се отрази паузата за националните тимове за Пирин? В такива случаи тимовете постоянно излизат от игрови ритъм…

– Не считам, че тези десетина дни ни извадиха от игрови темп. Дори паузата бе добре пристигнала за нас, защото имаше задоволително време контузените ни футболисти да се възстановят изцяло и да са подготвени за мача.

В дните преди мача усещаш ли приповдигнато въодушевление в Благоевград?

– Със сигурност нашите почитатели чакат с неспокойствие мача с Левски. Искрено се надявам да дойдат на стадиона и да ни поддържат. Сигурен съм, че левскарите ще изпълнят техния бранш и в случай че стадионът в действителност се изпълни, то ще се получи празник и атмосфера, която ще помогне на нас, футболистите.

Ще се зарадваш ли, в случай че вкараш на Левски?

– Като нападател моята задача е да отбелязвам и в случай че ми се отдаде опция, ще го направя, само че ще проявя нужното почитание към противника.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР