Нападателят на може да играе в съботния мач срещу от

...
Нападателят на може да играе в съботния мач срещу от
Коментари Харесай

Саутхамптън ще може да разчита на Дани Ингс срещу Арсенал

Нападателят на може да играе в съботния мач против от четвъртия кръг на шампионата за Купата на Футболната асоциация на Англия, откакто пропусна последните две срещи на отбора поради позитивен тест за Ковид-19, сподели мениджърът.

Ингс даде позитивен резултат за ковид, откакто вкара победния гол при триумфа с 1:0 против първенеца във Висшата лига на 4 януари. 28-годишният футболист пропусна провалянето с 0:2 за състезание от Сити и успеха с 2:0 вкъщи от Шроусбъри Таун в третия кръг на ФА Къп във вторник.

" Вариант за уикенда е Дани, той се завръща. Това е значимо след травмата, която имаше, и ковид, който изкара. Ингс е значим за нашата игра и ще се опитаме да му дадем благоприятни условия, с цел да може да вкарва още веднъж и да ни оказва помощ. Когато той е разполагаем значи, че имаме повече благоприятни условия в офанзива ", съобщи мениджърът.

Ингс, който има 7 гола в 13 мача в шампионата през този сезон, е свързван от английските медии с овакантяване на Саутхамптън, с цел да играе футбол в Шампионската лига, само че Хазенхютл съобщи, че в клуба желаят той да остане " допустимо най-дълго ". Английският национал има договор с южняците до юни 2022 година.

" Докато няма сключване на нов контракт, спекулациите няма да спрат. Мога единствено да кажа, че желаеме Дани да остане допустимо най-дълго. Показваме му като клуб, че желанието ни е той да бъде тук, не желаеме да го продаваме през лятото. Той също дава сигнали, че желае да бъде с нас и харесва нещата, които вършим тук. Оптимист съм, че нещата ще се наредят.

Ингс е наясно с качествата си, а и ние му помогнахме да бъде толкоз мощен. Ситуация, при която всички печелят е, в случай че можем да продължим дружно. Той е благополучен тук, обича да работи и да играе за този тим. Атмосферата в клуба е фантастична и ще се борим за реализиране на поставените цели ", разяснява мениджърът на Саутхамптън.
Премиър лийг 18 кръг, сряда 20 януари  Лийдс Юнайтед 20:00  Саутхамптън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР