Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах дари кислородни бутилки и линейка

...
Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах дари кислородни бутилки и линейка
Коментари Харесай

Салах дари кислородни бутилки и линейка на родното си село

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах подари кислородни бутилки и кола за спешна помощ на родното си село, което се намира в египетския район Гарбия, подпомагайки локалната клиника да лекува болни от COVID-19. Помощта е от извънредно значимо значение, защото сега Египет страда от втора вълна на заразяване с вируса.

Самият 28-годишен футболист даде позитивен тест за ковид през ноември 2020-а.

" Ние имаме 14 кислородни цилиндъра в Благотворителната фондация Мохамед Салах. Надяваме се това да помогне на хората от село Нагриг (родното място на Салах), както и на хората от прилежащите села ", съобщи Хасан Бакр, действен шеф на фондацията. Бакр даже доставя кислородните бутилки непосредствено до домовете на пациентите.

" Разполагаме и с кола за спешна помощ, обезпечена от Мохамед Салах, която е в деяние и работи от юли 2020-а година. Това също ще помогне в битката с ковид, когато се постанова превозване на заболели от труднодостъпни места ".

Салах поддържа съществени връзки с дребното и оскъдно село, което се намира на 130 километра северно от Кайро и където е израснал. Чрез своята благотворителна активност той подарява годишно 64 хиляди $ за потребностите на общността.

Правителството на Египет удостовери все още 150 753 инфектирани и 8249 смъртни случаи от началото на пандемията преди повече от 10 месеца. Но министърът на опазването на здравето на страната счита, че цифрите не са действителни, защото доста от хората не си вършат проби, а други път избират домашно самолечение.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР