Нападателят на Лацио Чиро Имобиле е вкарал повече голове от

...
Нападателят на Лацио Чиро Имобиле е вкарал повече голове от
Коментари Харесай

Имобиле вкарва с невиждана за последните 61 години в Италия скорост

Нападателят на Лацио Чиро Имобиле е вкарал повече голове от който и да било различен футболист в италианската Серия "А " на тази фаза от шампионата за последните 61 години. Това демонстрира формалната статиска на Калчото.

Имобиле има към този момент 25 попадения зад тила си в 21 среща, като последният състезател с 25 гола в 21 срещи е Антонио Валентин Анжелило за Интер през 1959 година. Италианският национал вкара следващите си два гола този уикенд, когато бе в основата за триумфа с 5:1 над СПАЛ.

Така Имобиле се откъсна още освен на върха в голмайсторската листа на Серия "А ", където втори е Кристиано Роналдо от Ювентус с 19 гола, и в подреждането за "Златната обувка ", за която като съществени кандидати се обрисуват Роберт Левандовски от Байерн Мюнхен и Тимо Вернер от Република България Лайпциг.

Ако продължава със същите темпове на вкарване в оставащите 17 мача на Лацио до края на шампионата, Имобиле ще счупи върха за най-вече голове в границите на един сезон, който е 36 и се държи от Гонсало Игуаин от престоя му в Наполи през сезон 2015/16.

"Определено ще бъде отлично, в случай че подобря върха на Игуаин, само че няма да е елементарно. Но мисля, че със съотборниците ми и с поддръжката на почитателите можем да се оправим ", сподели Имобиле, който се е прицелил в трети голмайсторски приз в шампионата след 2013/14 и 2017/18.

"Засега главната цел остава тази, която бе и преди началото на шампионата - да се класираме за Шампионската лига. Ако продължим с положителните игри и имаме късмет да създадем освен това в края, тогава може да мислим и за купата ", добави Имобиле. Лацио се намира на трето място в класирането, на 4 точки зад водача Ювентус, само че е и с мач по-малко.
Серия А 21 кръг, неделя 26 януари  Рома 1:1краен резулат  Лацио
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР