Нападателят на Черно море - Атанас Илиев - се съгласи

...
Нападателят на Черно море - Атанас Илиев - се съгласи
Коментари Харесай

Атанас Илиев разкри целите на Черно море за пролетния полусезон

Нападателят на Черно море - Атанас Илиев - се съгласи да отговори на въпросите на " Мач Телеграф " след един страховит полусезон за " моряците ", който ги остави преди всичко по време на зимната пауза. Таранът писа " Отличен " за представянето на отбора досега.

Наско, здравей! Да стартираме с това, че сте водач след първия полусезон. Каква е оценката ти за представянето на тима?

- Оценката ми е " Отличен 6″ към този миг, тъй като досега в историята на клуба не сме имали сходно класиране - да сме преди всичко след есенния полусезон. Надявам се и вторият ни полусезон да е толкоз мощен, а в последна сметка да приключим в Топ 3.

Какво е възприятието да поставите сходен връх?

- Чувството е доста хубаво, тъй като хората ни гледат по различен метод - като доста добър тим. Феновете изискват от нас да побеждаваме, тъй като привикнаха след няколко триумфа да желаят повече и повече. Те също съгласно мен желаят тимът да приключи в Топ 3 след толкоз години, в които е нямало сходно класиране.

Какво съгласно теб се промени най-вече по отношение на предходния сезон, с цел да постигате тази мощни резултати?

- Аз пристигнах през януари предходната година, а през втория полусезон още веднъж направихме доста мощна пролет. Отборът тогава още повече се сплоти и като колектив, тъй като станахме още повече българи в тима, а това малко или доста оказва помощ на всички в отбора. Разбирателството в тима, както и отвън него е на доста високо равнище, което оказва помощ по тази причина нещата да се получават толкоз добре.

Според теб кой е ключът към триумфите на Черно море?

- На първо място колективът. На второ място считам, че е треньорът, тъй като своите познания той предава на нас. Казва ни какво да вършим, а ние го изпълняваме. Затова нещата се получават.

Сякаш можехте да имате още повече точки. Изпуснахте такива при гостуванията на Хебър и Локо Сф.

- Да, в действителност. Много се ядосвахме след тези мачове. Както самичък сподели - изпуснахме точки против Локо София и Хебър. Но преди този момент и в гостуването на ФК ЦСКА 1948 ни изравниха към 80-ата минута. Там също изпуснахме две точки. Спокойно можехме да имаме най-малко четири повече, които да ни дадат още по-голям задатък пред другите тимове, само че очевидно по този начин е било писано. След мача с Хебър, шансът ни се върна в дуела с Етър, когато бихме напълно в края.

Засега казваш задачата е Топ 3, само че апетитът идва с яденето въпреки всичко.

- Според мен най-важното като начало е да сме в Топ 3, с цел да преследваме класиране в евротурнирите. Играем мач за мач и най-после ще забележим какво сме постигнали.

Как оценяваш личното си показване през есента?

- Оценявам го като 5 при канара от 1 до 6, тъй като потеглих добре, само че по-късно в няколко мача не съумях да вкарам. След това означих отново в няколко срещи, след това имах малшанса да изпусна от преференциални обстановки. За сметка на това направих много асистенции и съм сигурен, че може и още.

Поставил ли си си съответна цел като брой голове до края на сезона?

- Да, тъй като се майтапим с мои другари, които желаят да вкарам най-малко 15 гола. Те са се хванали на бас и това е главната цел (смее се).

Твоят треньор в Черно море Илиан Илиев пое и националния тим. Той ли е верният избор?

- Мисля, че в същото време, в което е националният тим, с проблемите в БФС, той след първите два мача видяхте каква смяна имаше. Надявам се през идната година да има още по-голяма смяна и да стартират да идват още по-добри резултати. Пожелавам му триумф.

За край, какво искаш да пожелаеш на всички хора, свързани и обичащи Черно море?

- Пожелавам им да ни поддържат по същия метод, по който до момента са го правили, тъй като в действителност милеят за футбола във Варна. Пожелавам им едни светли и топли празници и се надявам в края на сезона да ги зарадваме с едно прелестно класиране за тима на Черно море.
 Капитанът на Черно море: Надявам се с Илиан Илиев да реализираме нещо ужасно
Капитанът на Черно море: Надявам се с Илиан Илиев да реализираме нещо ужасно

Ето какво каза
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР