Нападателят на Берое Мартин Камбуров сподели, че два са най-хубавите

...
Нападателят на Берое Мартин Камбуров сподели, че два са най-хубавите
Коментари Харесай

Камбуров: Титлата с Локо е най-хубавият момент в кариерата м...

Нападателят на Берое Мартин Камбуров показа, че два са най-хубавите моменти в кариерата му. 40-годишният свиленградчанин в неделя изравни върха на Петър Жеков по маркирани голове в А група като вкара на Ботев (Враца) 253-ото ми попадение. 154 от головете са с екипа на обичания му Локомотив Пловдив.

" Със сигурност моментът, когато изравних върха, ще остане в съзнанието ми. Също и когато станах първенец с " Локомотив " Пловдив. Тогава също станах голмайстор на шампионата. Имам доста положителни моменти в кариерата си. Като се върна обратно се гордея. Със сигурност има някои неща, които не съм съумял да реализира. Но не би трябвало да виждам обратно, а единствено напред и се любувам на всичко това, което съм постигнал. За нищо не скърбя.

Целта ми е да съм жив и здрав и да се любувам на играта оттук насетне. Никога не съм тръгвал за нещо непременно. Искам да се любувам, а какво ще се случи... Ще забележим. До декември имам контракт. Надявам се да го извърша, да оказвам помощ на " Берое ", да способствам с моите голове да има повече точки. До декември сигурно ще играя и по-късно не знам. Договорът ми изтича. Трябва да видя по какъв начин ще се усещам физически ", разкри Камбуров в предаването " Тази заран ".

Нападателят беше безапелационен, че родният шампионат не е толкоз елементарен, като направи съпоставяне с шампионатите на Китай, Гърция и Обединените арабски емирства.

" Навсякъде е мъчно. Нашето състезание, колкото и да го подценяват някои хора, е много мъчно. Виждал съм тук за 20-годишната си кариера много футболисти с огромни визитки и най-после си потеглят с по гол и половина, не могат да се приспособяват. Така че нашето състезание не е елементарно за игра. В Китай, изключително с тези милиони, които наляха във футбола, подвигнаха равнището на тимовете. Навсякъде е мъчно. Въпросът е да се приспособиш по най-хубавия метод и да си намериш точния тим ", сподели Камбуров и добави:

" Аз съм родом от Свиленград. Баща ми е първият човек, който в махалата ми подаде топката и ми сподели по какъв начин да жонглирам. Посвещавам му го, тъй като в този момент и аз имам наследник и знам какво е синът ти да успее от един дребен град да изравни връх на 47 години. Сигурно е най-гордият човек и по тази причина му го посветих на него. Сина ми, брачната половинка ми, другари, близки хора бяха на стадиона. По принцип не съм доста последовател, само че... моментът беше подобен. Радвам се, че когато те бяха на стадиона, съумях да отбележа този гол ", сподели нападателят.

Парадокс е, че Камбуров няма гол за националния отбор и има единствено 15 мача в дългата си кариера.

" За националния мога да кажа, че прекомерно малко бях викан. Мога да кажа, че единствено Христо Стоичков като беше селекционер бях непрекъснато викан. Но тогава Бербатов играеше в топ тим като " Манчестър Юнайтед ". По-малко ми се даваше късмет и не ме използваха като централен нападател. Да не звучи като опрощение, само че в действителност в българския народен тим знам по какъв начин стават нещата. Твърде малко шансове ми даваха за игра. От там е това, че нямам гол за националния тим, а не от това, че нямам качества. Напротив - потвърдил съм го през годините. Мен в никакъв случай никой не ме е бутал ", съобщи изрично той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР