Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг е бил освободен от клуба

...
Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг е бил освободен от клуба
Коментари Харесай

Арсенал освободи Обамеянг предсрочно

Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг е бил освободен от клуба предварително, с цел да може да се причисли към националния тим на Габон, разгласи мениджърът Микел Артета на онлайн конференция.

Обамеянг изпадна в недружелюбност в последните седмици и освен не бе включен в групата на „ артилеристите “ за мачовете през последните три седмици, само че и загуби капитанската лента, откакто бе упрекнат от Артета в нарушение на вътрешната дисциплинираност.

От началото на сезона 32-годишният нападател има едвам 4 гола, като не е осъществил за Арсенал от октомври. Той обаче ще има опция да играе с Габон в шампионата за Купата на африканските народи. Теоретично Арсенал можеше да задържи играча до 3 януари, само че стартирането му от Артета значи, че той няма да играе в срещата с Манчестър Сити на 1 януари.

„ Получихме писмо от националния тим на Габон, в което ни питаха дали е допустимо да го освободим по-рано. Тъй като той нямаше да играе против Манчестър Сити и с цел да го запазим в най-хубава физическа форма, му разрешихме да се причисли към националния си тим. Това бе вярното решение “, изясни Артета.

„ В момента той е на Купата на африканските народи. Трябва да е фокусиран напълно върху националния си тим. Сега това е най-хубавото за него.

След това ще решаваме мач за мач “, сподели още испанецът, намеквайки, че вратата в Арсенал не е дефинитивно затворена за нападателя.

В момента Артета се възвръща от ковид, с който бе диагностициран при започване на седмицата. В утрешния мач с Манчестър Сити „ артилеристите “ ще бъдат водени от Алберт Щуйвенберг.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР