Нападател намушка с нож шестима души на оживената гара Gare

...
Нападател намушка с нож шестима души на оживената гара Gare
Коментари Харесай

Нападател с нож вилня на оживена гара в Париж. Шестима души са ранени

Нападател намушка с нож шестима души на оживената гара " Gare du Nord " в Париж, преди да бъде прострелян и арестуван от полицията, предават от БГНЕС.

Гара " Gare du Nord " е многолюден транспортен възел, от който потеглят влакове за Северна Франция, Лондон и Северна Европа.

Полицията преглежда случая като опит за ликвидиране, а не като терористична офанзива, съобщи източник, непосредствен до случая.

Един от шестимата души е тежко ранен при нападението в 6:42 ч. сутринта (05:42 ч. по Гринуич), а останалите петима са получили леки пострадвания, оповестиха от прокуратурата.

Целият случай е завършил в границите на две минути, съобщи пред кореспонденти на мястото на случая министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин.

Не е станало ясно незабавно какъв тип оръжие е употребявал нападателят. Първоначално полицията го разказа като хладно оръжие.

Вестник " Le Parisien " написа, че се допуска, че това е изострен инструмент, " нещо като шило ".

Нападателят е получил пострадвания в региона на гърдите, откакто полицията е произвела три изстрела. Той е откаран в болница, където се бори за живота си, заяви Дарманин.

Намесилите се служители на реда са били извънщатни чиновници в цивилни облекла, които са употребявали служебното си оръжие, с цел да спрат нападението, сподели той.

Полицаите " се прибирали от работа в полицейското ръководство, с цел да вземат влака и да се приберат вкъщи, само че били въоръжени ", сподели Дарманин.

Те са имали право да употребяват оръжието си, макар че не са били на работа, сподели той.

Един чиновник на гранична полиция, ситуиран на гарата, е леко ранен.

" Едно лице рани няколко души тази заран на Gare du Nord ", беше написал по-рано Дарманин в Туитър.

" Той беше бързо обезвреден. Благодаря на полицията за ефикасната и смела реакция ".

Инцидентът провокира закъснения на влаковете на гарата в ранния утринен пик, защото полицията отдели гарата и сложи огромни бели пердета към мястото на нападението.

Но не бяха анулирани никакви транспорти, съобщи за Агенция Франс Прес представител на железопътния оператор SNCF.

Gare du Nord е една от най-натоварените жп гари в света със 700 000 пасажери на ден.

Тя е насочна точка за услугите на Eurostar и Thalys до Обединеното кралство, Белгия, Нидерландия и Германия.

Франция остава в положение на нараснала подготвеност за сигурност след поредицата смъртоносни набези, осъществени от ислямски радикали, и други от 2015 година насам.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР