Наоми Осака за пръв път коментира раздялата с бившия си

...
Наоми Осака за пръв път коментира раздялата с бившия си
Коментари Харесай

Наоми Осака: С Фисет още сме приятели, няма лоши чувства


Наоми Осака за пръв път разяснява раздялата с някогашния си треньор Вим Фисет . Двамата работиха дружно в продължение на две години, като под управлението на белгиеца някогашната №1 завоюва две трофеи от Големия шлем – на US Open 2020 и Australian Open 2021.

На конференцията преди началото на присъединяване си на WTA 500 шампионата в Сан Хосе японката показа, че с Фисет към момента са в положителни връзки, само че е решила, че сега има потребност от различен вид човек до себе си.

„Вим е необикновен треньор и изживяхме прелестни времена дружно. Разделихме се като другари и няма неприятни усеща посред ни. Причината за края на партньорството ни е това, че той е доста упорит човек, а сега аз нуждая се от различен вид сила. Напоследък имах проблеми с травми, а той сигурно е желал да отиде на Уимбълдън“ – разкри Осака.

„Бих споделила, че тъкмо сега психическите ни настройки са много разнообразни. Това обаче не трансформира обстоятелството, че той е страховит човек. Четох на няколко места, че сме се карали и сред нас са се случили неприятни неща, само че това въобще не е вярно“ – съобщи четирикратната шампионка от Големия шлем.

Въпреки раздялата с Фисет, Осака няма да бъде без треньор на идните шампионати. Тази роля ще бъде изълнявана от татко ѝ, който бе неин ментор до началото на 2018 година

„Реших да се доверя на татко си, тъй като той постоянно ме кара да мисля ексцентрично. Всеки път, когато счита, че не се оправям, той намира метод да ме убеди, че нещата не са толкоз неприятни, колкото ми наподобяват. Когато съм уплашена, той стартира да танцува или да прави някаква друга сходна нелепост и постоянно съумява да ме накара да се усещам по-добре. Страхотно е, че той още веднъж е до мен и ме кара да си напомня детството. За момента той е моят треньор. Официално съм му присъдила тази титла“ – разяснява двукратната шампионка на US Open.

Осака ще се изправи против Куинуен Джън в първи кръг, като това ще е първото ѝ присъединяване в Сан Хосе, откогато конкуренцията се организира в комплекса на локалния щатски университет. Надпреварата в Калифорния надалеч не е най-успешната за някогашната №1, която е в серия от четири следващи загуби, почнала на осминафинала през 2014 година

„Искам просто да се развличам на корта. Знам, че през последните години го дублирам непрекъснато, може би на съвсем всеки шампионат, само че в действителност е по този начин. Когато тази заран упражнявах с татко си в дъжда, му припомних по какъв начин преди 10 години беше същинска борба да успеем да дочакаме ред да упражняваме на публичните кортове. Тогава бяхме единствено аз, той и сестра ми. Сега съм достигнала до равнището, на което хората заплащат, с цел да ме гледат, и съм доста признателна за това. Като дете въобще не си представях, че ще стигна толкоз надалеч. Исках просто да се развличам, да се любувам на тениса и да намирам нови приятели“ – приключи международната №41.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР